Als je een ongelooflijk groot fortuin weet te vergaren, dan is ’t zeer aannemelijk dat je daar vroeg of laat gekke dingen mee gaat doen. Want, veel geld betekent veel moeite om het op te maken (al blijft het geld verdienen altijd lastiger dan ’t uitgeven). Toch kun je met een hoop absurde uitgaves al een groot deel van je vermogen spenderen. Neem nou een eiland, dat koop je niet voor een paar tientjes. Daar is aardig wat vermogen voor nodig. Toch besloten drie broers van België’s rijkste familie  een eiland te kopen naast Ibiza, omdat het kan.

De rijkste familie uit België besluit tot koop Espalmador

Naast Ibiza ligt het eiland Espalmador. Dit eiland is al sinds 1932 privé-eigendom van de architect Norman Cinnamond en z’n zus Rosy. De broer en zus hebben het eiland georven van hun Britse grootvader. De beste man kocht het destijds voor slechts €255. Inmiddels blijkt dat prijskaartje vele malen hoger te liggen want de broers van de familie Cigrang hebben maar liefst €18.000.000 neergeteld voor dit eiland.

eiland espalmador broers belgië cigrang familie Pure Luxe

De familie Cigrang is bekend in België en ver daarbuiten. Ze hebben een geschat vermogen van zo’n 1 miljard euro. Dit vermogen is praktisch allemaal vergaard in de scheepvaart met Colbefret. De broers Jean-Philippe, Michel en Christian kochten de 2,4 vierkante kilometer dus voor 18 miljoen euro. Een schijntje van het vermogen dat ze bezitten. Gezien de ontwikkelingen wat betreft grondbezit is ’t tevens een goede investering te noemen.

Espalmador maakt deel uit van een beschermd natuurpark. Als je bij laagtij de zee in loopt kun je zonder problemen naar het nabijgelegen Formentera lopen. Het is zeker een mooi stukje natuur te noemen en vanwege de huidige status wordt er ook alles aan gedaan om dit zo te houden. Zo is het de broers niet toegestaan om er te bouwen. Een geluk: het eiland bevat al twee villa’s. Dus ze kunnen er rustig een paar daagjes doorbrengen zonder al te veel problemen.