Een reis naar India is iets wat bij steeds meer mensen op ’t lijstje staat. Het land, dat onder meer te boeken staat als ’t op één na grootste land ter wereld (wat betreft inwoneraantallen), staat bekend om z’n eigenzinnige architectuur en rijke geschiedenis. De Amanbagh Lodge is een plek die werkelijk alle aspecten van India samenvat in één magistraal bouwwerk. Het ziet eruit als ’t paleis van een Maharadja en is voorzien van de meest luxe materialen. Jij kunt daar nu verblijven en genieten van dit hemelse plekje op aarde.

Amanbagh Lodge was ooit eigendom van de Maharadja van Alwar

De lodge is gesitueerd in een valei ergens in Rajasthan, India. Het bouwwerk is van origine gebouwd om te dienen als jacht-lodge voor de Maharadja van Alwar. Inmiddels is het gebouw in alle eer omgetoverd tot een plek waar je als gast volledig weg kunt dromen. Een volleerd geschiedeniskenner zal direct zien dat er veel architectonische invloeden zijn te vinden die stammen uit de tijd van het Mongolische Rijk.

Amanbagh Lodge India Rajasthan Jaipur Pure Luxe

Amanbagh ligt middenin de woestijn, net buiten Jaipur. Het verblijf wordt gekenmerkt door palmbomen en eucalyptus-bomen. De prachtig bijgehouden grasvelden bieden een mooi contrast ten opzichte van het bleke roze dat het gebouw zelf kenmerkt. In het interieur vinden we king-size bedden, roze marmer en diverse elementen uit het Mongolische Rijk. Een combinatie van deze aspecten maakt dat je je daadwerkelijk in een paleis waant.

Tijdens je verblijf in deze prachtige lodge hoef je je wat betreft activiteiten niet druk te maken. Je kunt de omgeving ontdekken per kameel, paard, fiets of zelfs olifant. Daarnaast is er de mogelijkheid om oude moskeeën en ruïnes te bezoeken. Uiteraard kun je samen met het personeel van de Amanbagh Lodge de mooiste safari-trips maken en kunnen zij voor jou een shopping-trip richting Jaipur regelen.

Amanbagh Lodge India Rajasthan Jaipur Pure Luxe

Om de dag goed af te sluiten kun je terecht in ’t restaurant van de lodge. Daar wordt met alle liefde een heerlijk traditioneel Indiaans gerecht klaargemaakt. Mocht je jezelf nou niet als culinaire fijnproever willen bestempelen, wees gerust: er is ook genoeg eten met Westerse invloeden te bestellen. Wat ons betreft is dit een prachtbestemming. Veel mooier dan andere – zeer voor de hand liggende – oorden.

Amanbagh Lodge India Rajasthan Jaipur Pure Luxe Amanbagh Lodge India Rajasthan Jaipur Pure Luxe Amanbagh Lodge India Rajasthan Jaipur Pure Luxe Amanbagh Lodge India Rajasthan Jaipur Pure Luxe Amanbagh Lodge India Rajasthan Jaipur Pure Luxe Amanbagh Lodge India Rajasthan Jaipur Pure Luxe Amanbagh Lodge India Rajasthan Jaipur Pure Luxe Amanbagh Lodge India Rajasthan Jaipur Pure Luxe Amanbagh Lodge India Rajasthan Jaipur Pure Luxe Amanbagh Lodge India Rajasthan Jaipur Pure Luxe

Bron: Luxatic