Alistair Hughes wil je perfecte match in de slaapkamer vinden. Als directeur van het Londens Savoir bedden, gelooft hij dat een bed moet passen als een op maat gemaakt pak. “Het gaat om comfort, stijl, en de klant precies geven wat ze willen”, zegt hij, waarmee hij een vergelijking tussen zijn bedrijf en een kleermaker maakt. “Je moet een bed hebben dat jouw vorm aanneemt.”

Een goed bed is goud waard

In de geest van het kunstenaarschap van kleermakers, wil Hughes de ultieme Savoir bed collectie creëren. Het op maat gemaakte bed draait letterlijk rond de ‘master bedroom’ van de klant. De collectie bevat het nieuwste model Heiland “Panoramic State Bed” waarvan het eerste exemplaar vorig jaar is ontworpen voor een klant die van het prachtige uitzicht op het zuiden van Frankrijk wilde genieten. Savoir heeft hiervoor een rond bed ontworpen welke op een platform draait. Voor deze collectie gebruikt Savoir het meest luxueuze matras van het merk Royal Matras voor het Panoramic State bed en worden deze exemplaren uitgerust met dergelijke nieuwe features zoals een ingebouwd geluidssysteem, een champagne-gevulde koelkast in het hoofdeinde, en een 3-D televisie verborgen in de voet van het bed. “We hebben nog nooit zo’n ingewikkeld bed in gecreëerd”, zegt hij. “Het zal het toppunt zijn van wat we aan het doen.”

savoir-bed-02

Het bedrijf ontwerpt uiteraard ook matrassen voor elke kamer in de woning van de ontvanger, evenals bedden voor zijn of haar jachten en vliegtuigen mocht de klant dit willen. Savoir ontwerpt zelfs bedden voor huisdieren van de klant, indien gewenst. De Britse interieurontwerper Guy Oliver zal elk bed in de collectie stileren en aankleden.

Er is dus genoeg wat je terugkrijgt voor je geld..!

 

bron: robb report