De wetenschap zit niet stil. We zijn steeds meer in staat om dingen te doen die tot voor kort enkel in onze dromen thuishoorden. Een tijdje terug spraken we al met jullie over de kunsteilanden die je in Dubai kan kopen. Het is een fenomeen dat steeds vaker opduikt en nu doet Centraal-Amerika ook gezellig mee. In Panama, Panama-stad om precies te zijn, zijn plannen ontwikkeld voor het creëren van een kunstmatig eiland aan de kust van de stad. Een project dat nogmaals laat zien tot waar men in aan staat is. Al is het wel afwachten in hoeverre het eindresultaat overeenkomt met de gewenste resultaten natuurlijk.

Ocean Reef Islands

Het is de bedoeling dat het geheel bestaat uit twee eilanden. Uiteraard staan beiden in verbinding met elkaar en staat er een in verbinding met het vasteland, maar verder zijn het volwaardige eilanden zoals we die gewend zijn. Het eerste eiland is vrijwel helemaal verkocht – als in, alle huizen die er staan. Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar, maar verder is er geen plek meer voor nieuwe klanten.

ocean reef islands eilanden panama stad Pure Luxe

Toch is er nog hoop: het tweede eiland i nog in aanbouw en belooft genoeg ruimte voor ieder die nog naar een eiland wil verkassen. Er zouden in totaal zo’n 65 plekken vrij moeten komen op dit tweede eiland. Daarnaast worden er nog een aantal zeer luxe penthouses gebouwd. Hier kan de bewoner genieten van een 360-graden uitzicht over de stad en het water. De plekken op het tweede eiland zijn overigens niet goedkoop. Als je werkelijk interesse hebt betaal je al gauw 3,3 miljoen euro. Niet mals, maar dan heb je wel iets bijzonders.

ocean reef islands eilanden panama stad Pure Luxe

Iedere woning heeft de beschikking over een eigen zwembad, een eigen mini-golfbaan en een infinity-pool op ’t dak. Het lijkt erop dat de rijken der aarde overal ter wereld op dit soort eilanden nieuwe koloniën gaan stichten. Het is in ieder geval weer een mooie weergave van waar wij mensen toe in staat zijn. Hoe lang ’t nog zal duren alvorens dit soort stukjes grond enigszins betaalbaar zijn, dat is niet te zeggen. Nu zijn de prijzen in ieder geval astronomisch hoog en dus is de toegankelijkheid ver te zoeken.

ocean reef islands eilanden panama stad Pure Luxe ocean reef islands eilanden panama stad Pure Luxe ocean reef islands eilanden panama stad Pure Luxe ocean reef islands eilanden panama stad Pure Luxe ocean reef islands eilanden panama stad Pure Luxe ocean reef islands eilanden panama stad Pure Luxe ocean reef islands eilanden panama stad Pure Luxe ocean reef islands eilanden panama stad Pure Luxe ocean reef islands eilanden panama stad Pure Luxe ocean reef islands eilanden panama stad Pure Luxe ocean reef islands eilanden panama stad Pure Luxe