Gucci associëren we met een hele hoop begrippen die geënt zijn op mode. Logisch ook, het is tenslotte een van de grootste modehuizen ter wereld. We moesten dus een keer of twee lezen toen ons het nieuws bereikte dat er in Florence een heus Gucci restaurant geopend is. Het is nou niet bepaald het vakgebied van een modemerk, maar toch. Ergens zijn er ook wel overeenkomsten, maatwerk, kwestie van smaak en seizoensgebonden keuzes zijn slechts enkele grepen uit de directe link die wij tussen mode en haute cuisine kunnen vinden.

Gucci Osteria

Het restaurant, voor de gelegenheid gedoopt tot ‘Gucci Osteria’ is onderdeel van Gucci’s Florence tentoonstelling ‘Gucci Garden’. Onder leiding van Massimo Bottura – een Michelin sterrenchef – wordt het restaurant de broedplek van de meest hoogwaardige smaakexplosies die we ons maar kunnen voorstellen. Niet geheel verwonderlijk natuurlijk, het zou niet des Gucci’s zijn om er zomaar een simpele steak te serveren.

Haute Cuisine voor een Hollands prijsje

Binnenin het restaurant vinden we plek voor zo’n 50 gasten. Deze zullen genieten van een grote variatie aan gerechten, terwijl ze uitkijken op ’t Piazza della Signoria. Een van Florence’s trekpleisters en culturele epicentra. Op de menukaart vinden we gerechten als Parmigiano Reggiano Tortellini, Tostadas met een Peruviaans tintje, broodjes met Varkensbuikspek en een Risotto met paddestoelen. Al met al een zeer gevarieerde kaart. Het mooie van dit alles is nog wel ’t feit dat de prijs slechts tussen de 20 en 30 euro ligt. Geen geld voor een gerecht gemaakt door een Michelin sterrenchef.

gucci heeft een restaurant geopend in Florence Pure Luxe

Massimo Bottura zegt hierover: ‘Florence is altijd het centrum van culturele uitwisselingen geweest – zeker gedurende de Renaissance.’ Hij probeert dit gevoel dan ook terug te brengen in de gerechten. Wanneer je in de buurt bent van Florence, dan raden we je aan beslist een kijkje te gaan nemen. Naast het restaurant is er ook een Gucci Bazaar, een tentoonstelling van het merk en een bioscoopzaal.

Het evenement is gelijktijdig met de Pitti Uomo van start gegaan. Dit tweejaarlijks fashion evenement staat bekend om de overdaad aan mode. Daar mag Gucci natuurlijk niet ontbreken. Toegang tot de Gucci Garden kost slechts acht euro. Mocht je het niet doen voor ’t eten, kijk dan gewoon eens om je heen. De verschijningen op de Pitti zijn beslist speciaal te noemen. Of het restaurant open blijft na het event is nog de vraag. Mocht dit het geval zijn hebben we in ieder geval alle tijd.

Bron: Businessoffashion