Autofabrikanten die bekend staan om het fabriceren van sportwagens gaan steeds vaker de kant van SUV’s op. Zo heeft Bentley eraan toegegeven, maar ook Rolls-Royce, Aston Martin en Maserati doen mee met de trend. Lamborghini doet dat ook met de Urus, maar het Italiaanse merk dit zelfs nog vóór het überhaupt een trend werd. Deze Lamborghini LM002 is daar het levende bewijs van.

De Lamborghini LM002 was dé SUV van het moment

Nog ver voordat de internationale wegen onveilig werden gemaakt door Cullinans en Bentaygas, was er deze Lamborghini LM002. Een SUV in de meest robuuste hoedanigheid van het woord. Deze Lamborghini kende destijds al een zeer divers publiek, waarbij het niet enkel een speeltje was voor de rich and famous, maar de auto ook daadwerkelijk werd gebruikt voor ruig werk. Dat zie je geen Bentley of Rolls-Royce vandaag de dag doen.

lamborghini lm002 suv rm sotheby's Pure Luxe

Lamborghini bouwde de auto geheel naar wens van de koper. Zo kon het voorkomen dat je een Lamborghini LM002 trof die vol zat met luxe, maar het kon ook zomaar een exemplaar zijn dat volledig gestript was van overbodige zaken om zo enkel functionaliteit te dienen. De LM002 werd geleverd met een V12 onder de motorkap, die alle vier de wielen aandreef via een aandrijflijn ontworpen door Lamborghini zelf.

lamborghini lm002 suv rm sotheby's Pure Luxe

Met een 0 tot 100km/u tijd van 7,7 seconden was het een auto die presteerde geheel in lijn met de verwachtingen die men destijds had van Lamborghini. Er werden slechts 328 exemplaren geproduceerd en dit exemplaar, rechts-gestuurd, werd in 1988 in Amerika op naam gezet. De bolide heeft een grondige restauratie ondergaan. Zo werd de motor gereviseerd en werd zowel het interieur als exterieur aangepast naar originele standaarden. Het resultaat is deze zeer bijzondere SUV met een hoge verzamelwaarde. Voor meer informatie ga je naar RM Sotheby’s – hier zal het exemplaar geveild worden.

lamborghini lm002 suv rm sotheby's Pure Luxe