Wanneer we hier in Nederland een huis tegenkomen van een paar ton, dan wordt dat al snel als ‘duur’ bestempeld. Tuurlijk, een paar ton is veel geld, maar als je dan de overtreffende trap ziet, dan lijkt ’t erop dat alles weer even in perspectief wordt gezet. Neem nou dit landgoed in Aerdenhout bijvoorbeeld, een prijskaartje van maar liefst €16.750.000. Het perfecte voorbeeld van ‘baas boven baas’.

Wonen in dit gigantische landgoed aan de Bentveldsweg 142

Als we ’t hebben over een landgoed, dan gaat het om dit geval over een landgoed waar menigeen alleen van durft te dromen. Het droomplekje is gesitueerd in Aerdenhout, Noord-Holland en telt ruim 38.000 vierkante meter aan perceel-oppervlak. Het landgoed draagt de naam ‘Klein Bentveld‘ en bestaat uit meerdere complexen. Uiteraard is er de hoofdwoning – de villa – welke toegankelijk is door het binnentreden van twee toegangspoorten.

landgoed villa klein bentveld aerdenhout Noord-holland woning Pure Luxe

Bij het oprijden van de oprijlaan wordt meteen duidelijk over welk kaliber huis we spreken. De statige wijze waarop het bouwwerk is vormgegeven doet direct een bepaalde sfeer neerzetten. Toch is het geen huis dat op enig vlak over-the-top is. De villa is gebouwd in 1923 en komt van de hand van Andries de Maaker. Hij zocht naar een constructie die enigszins aristocratisch was, maar toch uitnodigend in bepaalde mate.

landgoed villa klein bentveld aerdenhout Noord-holland woning Pure Luxe

Wat opvalt is ’t feit dat de villa gigantisch groot is, maar totaal niet zo aanvoelt. Het huis is namelijk zodanig ingericht dat de 980 vierkante meters (leuk voor je energieleverancier) nooit alle aandacht opeisen. De inrichting is zeer stijlvol en heeft kenmerken die de luxueuze, hoogwaarde insteek van dit landgoed benadrukken. Bij binnenkomst van de entree is er één zichtlijn die direct doorloopt naar de tuin achter het huis. Deze wordt gekenmerkt door een riant bordes.

landgoed villa klein bentveld aerdenhout Noord-holland woning Pure Luxe

De hoofdwoning bevat een grote diversiteit aan ruimtes. Denk dan aan diverse zitkamers, een servieskamers, woonkeuken, vier ruime slaapkamers en drie badkamers. Overigens is dit niet alles wat er in deze villa te vinden is. Uiteraard is er ook een zéér ruime Master bedroom aanwezig. Voor de kleding is er een aparte kamer van maar liefst 24 vierkante meter – je kunt nooit genoeg ruimte hebben zullen we maar zeggen.

landgoed villa klein bentveld aerdenhout Noord-holland woning Pure Luxe

Het luxe leventje stopt niet bij enkel deze villa

Klein Bentveld is niet zomaar een landgoed. het zou namelijk niet compleet zijn als het gehele perceel niet wordt gecompleteerd door diverse bijgebouwen. Er zijn diverse andere gebouwen te vinden op het terrein die evenveel ruimte en luxe bieden als de hoofdwoning. Zo is er nog de beschikking over ’t Koetshuis, ’t Jagthuys, een zwembad én een romantisch poolhouse. Mocht je verstoppertje willen spelen, dan is het op Klein Bentveld beslist mogelijk. Alles is verbonden met elkaar via een riante tuin en een professioneel aangelegde tuin.

landgoed villa klein bentveld aerdenhout Noord-holland woning Pure Luxe

Zowel ’t Koetshuis als ’t Jagthuys hebben een oppervlak van ongeveer 300 vierkante meter, dus ook hier kun je prima uit de voeten. Of je het nu inricht als kantoor, sportruimte, of gebruikt als volwaardige woning – alles is er mogelijk. Wat dat betreft ben je op dit landgoed aan het goede adres. Vrijwel alles is binnen handbereik en de zeeën aan ruimte bieden een oneindige diversiteit aan mogelijkheden.

landgoed villa klein bentveld aerdenhout Noord-holland woning Pure Luxe

Mocht je interesse hebben in dit landgoed, dan zul je wel even in de buidel moeten tasten. Het geheel is namelijk niet echt goedkoop. Funda biedt het landgoed aan voor een prijs van €16.750.000. Een astronomisch bedrag en beslist iets wat je niet vaak ziet in Nederland. Wat ons betreft wel de perfecte plek om in alle rust te genieten van je leven en af te schakelen na terugkeer van ’t werk. Overigens ook een prima plek voor kinderen om op te groeien zonder de hele dag boven een Ipad te hangen. Voor meer informatie kun je als vanzelfsprekend terecht bij Funda.

landgoed villa klein bentveld aerdenhout Noord-holland woning Pure Luxe landgoed villa klein bentveld aerdenhout Noord-holland woning Pure Luxe landgoed villa klein bentveld aerdenhout Noord-holland woning Pure Luxe landgoed villa klein bentveld aerdenhout Noord-holland woning Pure Luxe landgoed villa klein bentveld aerdenhout Noord-holland woning Pure Luxe landgoed villa klein bentveld aerdenhout Noord-holland woning Pure Luxe landgoed villa klein bentveld aerdenhout Noord-holland woning Pure Luxe landgoed villa klein bentveld aerdenhout Noord-holland woning Pure Luxe landgoed villa klein bentveld aerdenhout Noord-holland woning Pure Luxe landgoed villa klein bentveld aerdenhout Noord-holland woning Pure Luxe landgoed villa klein bentveld aerdenhout Noord-holland woning Pure Luxe landgoed villa klein bentveld aerdenhout Noord-holland woning Pure Luxe landgoed villa klein bentveld aerdenhout Noord-holland woning Pure Luxe landgoed villa klein bentveld aerdenhout Noord-holland woning Pure Luxe landgoed villa klein bentveld aerdenhout Noord-holland woning Pure Luxe landgoed villa klein bentveld aerdenhout Noord-holland woning Pure Luxe landgoed villa klein bentveld aerdenhout Noord-holland woning Pure Luxe

Bron: Funda