We moeten bekennen dat het wel eens tenenkrommend is om te zien hoe prijzen worden verdeelt bij de Postcodeloterij Miljoenenjacht. Zo is het contrast tussen deelnemers die het écht kunnen gebruiken en deelnemers die er goed warmpjes bijzitten (daarom niet minder recht erop hebben), soms best groot. Bij de aflevering van gisteravond was het totaal anders. Winston Gerschtanowitz liep namelijk een straat in waar de harde wind nogal wat schade achter had gelaten. Zijn belletje kwam dan ook als een geluk bij een ongeluk.

Postcodeloterij Miljoenenjacht deelt een prijs uit die niet beter had kunnen zijn

Wat zo mooi is aan dit verhaal is de situatie die eraan voorafgaat. Het is namelijk zo dat de betreffende straat voorafgaand aan het bezoek van Winston en zijn gouden koffertje wordt getroffen door het stormachtige weer dat dit weekend op diverse plekken de opstak. Het gaat hier dan om een straat in Oudenbosch. Er werden in de Lollestraat door een boom twee auto’s verpletterd en twee anderen raakten beschadigd.


Op tv werd duidelijk dat de thuiswinnaar, Corné Heeren – woonachtig in de desbetreffende straat, ook was getroffen door de schade. In eerste instantie liet hij vrij weinig merken van de betrokkenheid bij de schade en hoe zijn auto eveneens slachtoffer was geworden. Naderhand werd duidelijk dat hij één van de gedupeerden was en de prijs dus op geen betere plek had kunnen vallen. Er zijn overigens nog 17 anderen uit de straat die een totaalbedrag van €214.000 mogen verdelen. Of daar eveneens gedupeerden bij zitten, dat is onbekend.

Bron: Het Algemeen Dagblad