Superjachten zijn in diverse soorten en maten. Bezoek eens de haven van Monaco en je ziet direct waar we het over hebben. Toch komt het niet vaak voor dat we echt achterover worden geblazen door een design. De essentie van een jacht is veelal hetzelfde en net als bij auto’s is een radicaal ander design nogal gedurfd – dus wagen veel scheepsbouwers zich er niet aan. Gelukkig is dat bij Pershing wel anders. De scheepsbouwer heeft met dit Pershing 8X superjacht een absoluut pareltje te pakken – beslist een jacht dat er met kop een schouders bovenuit steekt.

Het Pershing 8X superjacht is elegant in ieder opzicht

Er ontstond een samenwerking tussen designer Fulvio De SimoniPiero Ferrari (Ferretti Group Product Strategy Committee) en Ferretti’s Engineering Department. Uit die driehoeksverhouding is het Pershing 8X superjacht ontstaan. Een sportief jacht met een carbon romp en de karakteristieke Pershing design-elementen.

pershing 8X superjacht Ferretti Group Pure Luxe

Het jacht biedt ruimte aan een zwemplatform en een garage met plek voor één tender en één jetski. Achter de bestuurdersplaatsen is ruimte gemaakt voor een plek om te zonnen en diverse mogelijkheden tot loungen. Op het hoofddek is eveneens een loungeruimte aanwezig, welke volledig open gemaakt kan worden, door het gebruik van glazen deuren. Er is tevens plek voor een heuse dining area met ruimte voor 8 mensen.

pershing 8X superjacht Ferretti Group Pure Luxe

Voor de gasten is er genoeg plek om te overnachten op het benedendek. Daar is namelijk plaats voor een totaal van vier cabines. Een Master cabin, een VIP cabin en twee gastvertrekken. Eén van de meest innovatieve eigenschappen van de Pershing 8X is de zogenaamde Music Hull. Dit maakt het mogelijk om naar muziek te luisteren onder water terwijl je zwemt of duikt.

pershing 8X superjacht Ferretti Group Pure Luxe

Door een aandrijving die bestaat uit twee MTU 16V 2000 M96 motoren is het Pershing 8X superjacht in staat om topsnelheden van 45 knopen te halen, met een cruising speed van 38 knopen. Met een volle tank kun je er 320 nautische mijlen mee afleggen. Genoeg om er zeker van te zijn dat je even kunt vertoeven in een lekker tropisch watertje. Wat ons betreft een zeer stijlvol jacht, zoals we dat gewend zijn van Pershing.

pershing 8X superjacht Ferretti Group Pure Luxe pershing 8X superjacht Ferretti Group Pure Luxe pershing 8X superjacht Ferretti Group Pure Luxe pershing 8X superjacht Ferretti Group Pure Luxe pershing 8X superjacht Ferretti Group Pure Luxe pershing 8X superjacht Ferretti Group Pure Luxe pershing 8X superjacht Ferretti Group Pure Luxe pershing 8X superjacht Ferretti Group Pure Luxe