Het komt niet iedere dag voor dat je naar boven kijkt en ’t goud regent. Om niet te zeggen dat zoiets nooit voorkomt. Toch was dit een aantal dagen geleden wel ’t geval in Rusland. Daar steeg namelijk een vliegtuig op met een zeer waardevolle lading, waarvan een grote hoeveelheid achterbleef op de landingsbaan van het vliegveld.

Yakuts Airport cargo-vliegtuig

Het vliegtuig met de bijzonder waardevolle lading steeg op van Yakuts Airport en was slechts enkele minuten onderweg toen bleek dat er een groot deel van de lading ’t vliegtuig verliet. Binnen de kortste keren lag het volledige vliegveld en omringende buitengebied bezaaid met een grote hoeveelheid goudstaven, platinum en diamanten. Uiteraard begaven lokale burgers zich direct naar de plek om daar hun geluk te beproeven en een deel van de vracht buit te maken.

vliegtuig rusland goud diamanten platinum Pure Luxe

De politie deed een poging het gebied zo snel mogelijk af te zetten en daarmee de schade te beperken. Er werd zo’n kleine 400 miljoen dollar aan waren teruggevonden. Of het daadwerkelijk de volledige lading is, dat is vooralsnog onduidelijk. Naar het schijnt is ’t ongeval te wijten aan achterstallig onderhoud van ’t vliegtuig in kwestie. De lading viel namelijk uit het vliegtuig door het afbreken van een gedeelte van ’t vrachtruim.

vliegtuig rusland goud diamanten platinum Pure Luxe

We moeten zeggen, bij ’t zien van de foto’s is het niet bepaald een vreemd gevolg. Het betreffende vliegtuig zou op z’n zachtst gezegd verbannen worden van de Westerse vliegvelden. Het vliegtuig heeft in totaal zo’n 25 kilometer gevlogen alvorens weer te landen op een vliegveld ten noorden van Yakuts. De autoriteiten hebben 172 goudstaven teruggevonden – zo’n drie ton aan goud. Een behoorlijk aantal, maar vrij weinig wanneer je je realiseert dat de totale lading 9 ton bedroeg. Het regende dus letterlijk geld, maar ook levensgevaarlijke voorwerpen. Een goudstaaf die enkele honderden meters uit de lucht valt wil je niet op je hoofd krijgen.

vliegtuig rusland goud diamanten platinum Pure Luxe vliegtuig rusland goud diamanten platinum Pure Luxe

Bron: TheSiberianTimes