Volgens velen zijn top-acteurs op dit moment niet in staat om net zoveel geld te vragen als in 90’s, maar toch heeft menig ster op ’t witte doek niets te klagen. Sterker nog, de top in Hollywood krijgt nog steeds miljoenen betaalt per film en dat lijkt voorlopig niet te veranderen. Variety onthulde afgelopen week de salarissen van enkele topacteurs in Hollywood en daar zitten verrassende spelers tussen. Kijk mee.

Kevin Hart – $10.000.000 (Jumanji: Welcome to the jungle, 2017)

De eerste in het rijtje is comedian en acteur Kevin Hart. Deze kleine ster werkt hard aan de bouw van z’n imperium en doet dat in Hollywood voornamelijk aan de zijde van andere mega-ster Dwayne ‘The Rock’ Johnson. Voor z’n rol in de actie-comedy Jumanji: Welcome to the Jungle heeft Hart een loonstrookje van 10 miljoen dollar in ontvangst mogen nemen. Een aardig bedrag voor het beoefenen van je hobby.

Tom Hardy – $7.000.000 (Venom, 2018)

Tom Hardy, bekend van z’n rol als Bane (Batman) en Alfie (Peaky Blinders) heeft al aardig wat sterke films op z’n CV staan. De acteur wordt door velen genoemd als de beste optie om de nieuwe James Bond te worden. Daarnaast wordt hij geroemd vanwege z’n acteer-talent. Eigenschappen die zouden doen vermoeden dat hij een groter salaris bij elkaar weet te spelen, maar voor z’n rol in de laatste Spiderman-film ‘Venom‘ heeft hij toch ‘maar’ 7 miljoen dollar mogen ontvangen.

Leonardo DiCaprio – $10.000.000 (Once upon a time in Hollywood, 2019)

Leonardo DiCaprio, de lieveling van praktisch iedere dame die ooit Titanic heeft gezien én het voorbeeld voor jonge mannen die hem zien schitteren in Wolf of Wallstreet. De acteur heeft al een imposante carrière weten op te bouwen als het gaat om films en het lijkt erop dat hij daar voorlopig nog niet klaar mee is. Voor zijn laatste samenwerking met regisseur Quentin Tarantino heeft hij een bedrag van 10 miljoen dollar mogen ontvangen. Of hij dat verdient? Dat is nog even afwachten, de film komt in 2019 pas in de bioscoop.

Chris Pratt – $10.000.000 (Jurassic World: Fallen Kingdom, 2018)

Chris Pratt zal dit jaar opnieuw in de bioscoop schitteren terwijl hij de wereld probeert te redden van hongerige dinosaurussen. Ondanks het feit dat deze al duizenden jaren geleden zijn uitgestorven levert het acteren rondom deze pre-historische dieren toch nog een aardig zakcentje op. Voor het vervolg op Jurassic World mag Pratt een bedrag van 10 miljoen dollar op z’n rekening bijschrijven.

Harisson Ford – $10/12.o00.000 (Indiana Jones 5, 2020)

Harisson Ford is natuurlijk hét gezicht van de Indiana Jones franchise. De acteur – ook te zien in diverse Star Wars films – heeft voor 2020 het vijfde deel van Indiana Jones op de planning staan. Een film die gegarandeerd weer volle zalen zal trekken en die hem een nóg vollere bankrekening op lijkt te leveren. De beste man ontvangt tussen de 10 en 12 miljoen dollar voor zijn hoofdrol in deze nieuwe film.

Sandra Bullock – $10.000.000 (Minions, 2015)

Deze dame van weleer heeft alweer 3 jaar geleden een rol op zich genomen in de animatiefilm Minions. Een film die destijds grootst werd ontvangen en niet minder dan een doorslaan succes bleek te zijn. Nu, zo’n drie jaar later, krijgt Bullock eindelijk haar loon naar werken. Maar liefst 10 miljoen dollar heeft haar de rol opgeleverd. Niet slecht voor het spelen in een tekenfilm.

Bron: Variety