Een wolf in schaapskleren, dat is de best mogelijke definitie voor deze BMW 140i. Laten we vooropstellen dat de gemiddelde BMW 1-serie nou niet bepaald uitziet als een enorme krachtpatser. Begrijp ons niet verkeerd, het zijn zeer goede en rappe wagentjes, maar niet bepaald een auto die je associeert met ongelooflijke acceleratie of topsnelheden. Voor de duidelijkheid: we praten hier niet over een M-versie. Het betreft een doodnormale ‘140i’ – maar dan met een gigantische portie peper in z’n achterste. Spreekwoordelijk.

Vooruit toegegeven, de BMW 140i is al pittig van zichzelf

Als je praat over een 140i, dan ben je al ettelijke stappen voorbij de instap 1-serie. Het is het topmodel van de kleine hatchback, alvorens je de stap maakt naar de M. Toch besloten de tuners bij 3DDesign dat het plafond nog lang niet in zicht was. Daarom werd de BMW nog even goed onder handen genomen en het resultaat mag er wezen. De standaard 340 paarden werden vergezeld door nog eens 120 andere krachtpatsers, wat het totaal op een verbazingwekkende 460pk brengt. Een aantal dat deze 140i praktisch laat opstijgen.

bmw 1 serie 140i 3ddesign tuner Pure Luxe

De normale 140i doet een 0 tot 100 sprintje in 4,4 seconden, maar daar snoept dit exemplaar geheid nog een aantal tienden van af. Om deze absurde cijfers te bereiken is er een aangepast uitlaatsysteem onder de bolide geschroefd, heeft men de chip aangepast én is de BMW voorzien van een intercooler. Uiteraard is ook aan het uiterlijk het nodige veranderd zodat het allemaal net iets agressiever oogt. Iemand fan van een BMW 1-serie?

bmw 1 serie 140i 3ddesign tuner Pure Luxe bmw 1 serie 140i 3ddesign tuner Pure Luxe bmw 1 serie 140i 3ddesign tuner Pure Luxe

Bron: Gewoonvoorhem