De rijken der aarde verplaatsen zich op de meest uiteenlopende manieren als ’t aankomt op vervoer. Auto’s zijn veelal de standaard, maar een majestueus jacht of een nette helikopter mogen vaak ook niet ontbreken. Die laatste is vaak nog wat te rauw. Mede daardoor ziet men het vliegen in een helikopter veelal als oncomfortabele verplichting en niet zoals ’t hoort: luxe. Natuurlijk een helikopter is niet voor iedereen weggelegd, maar er is meer dan enkel het bezitten van zo’n vlieger.

Mecaer’s Silens

Een helikopter heeft heel vaak last van motorgeluid en uiteraard het geluid dat door de propeller wordt geproduceerd. Iets wat voor velen het comfort van vliegen in een helikopter tot 0 degradeert. Mecaer heeft hier de oplossing voor gevonden en showt dat in de vorm van dit interieur. Het is de ultieme aankleding voor een helikopter en tevens de meest geluidsdichte manier van inrichten.

mecaer silens interieur helikopter Pure Luxe

In deze AgustaWestland AW139 helikopter is het state-of-the-art interieur toegepast met zogenaamde Silens technologie. Deze technologie cancelled al het omgevingsgeluid, waardoor het comfort naar ongekende hoogte stijgt (juist ja). In dit interieur wordt tevens getoond hoe het I-FEEL systeem van Mecaer in elkaar steekt. De In-Flight Enhanced Entertainment Lounge is als het ware de verwezenlijking van een kantoorpand – maar dan enkele honderden meters in de lucht.

mecaer silens interieur helikopter Pure Luxe

Het systeem bestuurd de SatCom telefoon, de camera’s rondom het de helikopter, de electrochromic ramen en meer. Het komt er in principe op neer dat je van alle intel voorzien bent en zorgeloos van A naar B kunt zweven. Dit alles dus in een geluid-reducerende ruimte die tevens dusdanig gebouwd is zodat je vrijwel geen last hebt van trillingen. Het is dus de ultieme wijze van luxe verplaatsing met een helikopter.

mecaer silens interieur helikopter Pure Luxe

Bron: Luxatic