Als we praten over het hedendaagse basketbal, dan is LeBron James zonder twijfel de grootste ster van de vloer. De 33-jarige basketbalspeler van de Los Angeles Lakers wist vorig jaar de jongste speler ooit te worden met 30.000 Career-points. Deze mijlpaal werd in oktober vorig jaar bereikt in een wedstrijd van de Cleveland Cavaliers tegen de Chicago Bulls – James speelde destijds nog bij de Cavaliers. Om dit te vieren heeft de Shoe Surgeon een paar exclusieve Nike LeBron 15-sneakers gemaakt.

Sneakers gemaakt van écht goud, LeBron James loopt op $100.000

Dat de NBA met LeBron James een ware ster in huis heeft, daar hoeft niets of niemand aan te twijfelen. Ondanks z’n leeftijd – 33 is redelijk oud – weet hij nog steeds iedere wedstrijd magistrale dingen te doen. Het is ’t soort speler waar men wereldwijd basketbal voor kijkt. Met het behalen van z’n 30.000 punten wist hij als jongste speler ooit die mijlpaal te passeren. Een prestatie die op veel respect kan rekenen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dominic Ciambrone (@theshoesurgeon) op

Dominic Chambrone – beter bekend als The Shoe Surgeon – staat erom bekend schoeisel te creëren dat zeer exclusief én bijzonder is. Hij was dan ook de aangewezen persoon om een paar Nike-sneakers uit de LeBron-collectie volledig om te toveren tot extreem luxe sneaker. Het resultaat mag er wezen: een sneaker die voor een groot deel vervaardigd is uit 24-karaats goud en krokodillen-leer. Daarnaast bevat de schoen enkele details die volledig uit goud vervaardigd zijn.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dominic Ciambrone (@theshoesurgeon) op

Om het geheel af te maken is er tevens een speciale one-of-a-kind ketting gemaakt. Ook deze is vervaardigd van goud en bevat een leeuwenhoofd. Het is een cadeau dat misschien een beetje als ‘over the top’ bestempeld mag worden, maar als er dan toch één speler recht heeft op zoiets extreems, dan is het LeBron James wel. De beste man heeft niet voor niets ‘Chosen 1′ achterop z’n rug laten tatoeëren.

Bron: CNBC