Gisteren verscheen ineens massaal een video op ’t internet waarin te zien was hoe een kraanmachinist korte metten maakt met een witte Ferrari 458 Spyder. Het filmpje duurt ongeveer een minuut lang en laat duidelijk zien dat de Ferrari op z’n zachtst gezegd ‘onbruikbaar’ wordt gemaakt. De vernietiging van een auto met een dergelijk prijskaartje verdient natuurlijk enige toelichting, dus gingen we op zoek naar het verhaal achter deze video.

De eigenaar heeft de Ferrari gekocht op een veiling

Het begint allemaal op 5 april afgelopen jaar. De eigenaar – Zahid Khan – wordt staande gehouden door de West-Midlands Police. Naar het schijnt – met de nadruk daarop – is Khan een huisbaas die erom bekend staat op weinig subtiele wijze met z’n huurders om te gaan. Op die bewuste 5 april was Khan aanwezig in de rechtbank wegens een zitting omtrent enkele conflicten tussen ex-huurders en Khan. Bij die bewuste rechtszaak zou Khan op provocerende wijze z’n Italiaanse bolide recht voor de ingang van de rechtbank hebben geparkeerd. Een actie die de autoriteiten in ’t verkeerde keelgat schoot.

Toen Khan een paar weken later in de Ferrari reed werd hij staande gehouden door de politie. Volgens het systeem van de politie was de Ferrari niet verzekerd en zelfs gestolen. Aangezien Khan destijds geen harde bewijzen wist aan te dragen die de politie-bevindingen tegenspraken, namen de wetshandhavers zijn maagdelijk witte bolide in beslag. Volgens Khan was z’n Ferrari wel verzekerd en zeker niet gestolen, hij had deze namelijk gekocht op een veiling. Het klinkt nogal twijfelachtig, dat kunnen we niet ontkennen.

Helaas voor Khan was deze discussie een die hij verloor. De Ferrari 458 Spyder werd in beslag genomen. Nu is het normaliter zo dat dergelijke auto’s ergens worden ‘opgeslagen’, maar ook dit is niet altijd het geval. In Khan’s situatie werd de Ferrari namelijk bestempeld als Category B vehicle. Wat dat betekent? Nou, de auto is niet straat-legaal en daarom onbruikbaar. De politie mag in dergelijke gevallen over gaan tot vernietiging. Zoals te zien is op de video is dit dus ook gebeurd.

Khan werd nooit op de hoogte gebracht van de sloop van z’n Ferrari 458 Spyder

Naar het schijnt heeft Zahid Khan nu besloten gerechtelijke stappen te ondernemen tegen de politie. Hij zou namelijk onderdelen hebben gekocht om z’n Ferrari alsnog door de keuring te laten komen. Een vreemd verhaal natuurlijk, want diezelfde Khan beweerde bij hoog en laag dat z’n auto aan de eisen voldeed. Hoe dan ook, hij kwam er pas naderhand achter dat z’n auto was vernietigd. Het heeft hem een jaar gekost om de beelden te krijgen waarop de sloop te zien is.

Of dit verhaal nog een staartje gaat krijgen, dat zal de tijd uitwijzen. Zeker is wel dat de Ferrari 458 Spyder in al z’n glorie inmiddels is veranderd in een hoopje schroot. Eeuwig zonde van de Italiaanse volbloed. Het lijkt erop dat Khan nog verre van akkoord is met de genomen beslissing. We zijn dan ook zeer benieuwd of de onderste steen boven gaat komen. In de tussentijd willen we jullie adviseren om jullie Ferrari’s en Porsches goed te registreren én verzekeren.

Bron: Mirror