Dure auto’s zijn overal ter wereld te vinden. Het is vaak een statussymbool en veel mensen ambiëren het rijden van een luxueuze, comfortabele auto. Echter, een dure auto is niet altijd de beste manier om status te showen. In Abu Dhabi gebeurt dit op een hele andere manier. Hier koopt men namelijk een kentekenplaat om te laten zien hoe vermogend hij is. Ter ere van het 60-jarig bestaan van de politiemacht in de olierijke Golfstaat werden maar liefst 60 kentekenplaten geveild. Hier werden exorbitant hoge bedragen betaald voor enkel het recht een specifiek nummer te mogen dragen op de auto.

Kentekenplaat met nummer ‘2’ voor Ahmed Al Marzuoqi

Tijdens de veiling werden verschillende attractieve kentekenplaten geveild. In de golfstaat is het zo dat je kentekenplaat bevestigd welke rang in de pikorde je bezit. Het is namelijk zo dat kentekenplaat richting de 0 astronomische bedragen moeten opbrengen. Ben je dus in staat om een zo laag mogelijk nummer op je Bugatti Veyron te plakken, dan geeft het aan dat je enorm vermogend bent en mensen dus min of meer voor je aan de kant moeten gaan.

kentekenplaat van 2,64 miljoen geveild in Abu Dhabi Pure Luxe

Foto: Emrates Auction/Abu Dhabi Police

De kentekenplaat met nummer als enige opschrift is sinds de veiling eigendom van de 23-jarige Ahmed Al Marzuoqi. Een lokale zakenman die aangaf dat hij vereerd was om deze kentekenplaat te mogen bezitten. Volgens hem weerspiegelt dit kenteken 2 december – de datum waarop zes van de zeven staten die gezamenlijk de UAE vormen samenkwamen. Het bedrag van $2.640.000 is niet bepaald laag te noemen en we betwijfelen dan ook of deze kentekenplaat ooit nog van eigenaar zal wisselen.

kentekenplaat van 2,64 miljoen geveild in Abu Dhabi Pure Luxe

Foto: Emrates Auction/Abu Dhabi Police

Alhoewel – het kenteken met daarop nummer werd in 2016 geveild voor een een kleine $5.000.000. Destijds was het Ahmed al-Zarouni. Hij gaf aan altijd nummer 1 te willen zijn, het is dus niet meer dan logisch dat daar ook een bijpassende kentekenplaat bij hoort.

Bron: Luxurylaunches