‘Goud is fout’ is al lang niet meer het juiste credo. Een gouden horloge is stijlvoller dan ooit tevoren en het is goed mogelijk om een dergelijk accessoire als dagelijks item te dragen. Uiteraard blijft goud nog wel de speciale status houden zoals die er altijd geweest is, maar het is meer dan ooit een edelmetaal dat met open armen wordt ontvangen. Precies om die reden én het feit dat vintage cool is, kunnen we je deze massief gouden Tag Heuer Carrera aanraden. Een absoluut pronkstuk.

The ‘Driver’s Watch’ Tag Heuer 1158CHN Carrera

Ooit, in een ver verleden, waren racecoureurs ware macho’s. Statussymbolen en iconen voor de ongepolijste, nonchalante stijl die – sindsdien – vele malen werd genomen als onuitputtelijke bron van inspiratie. De Zweed Ronnie Peterson is één van die talentvolle autocoureurs die op veel te jonge leeftijd het leven liet tijdens het rijden van een grand prix (Monza, 1978). Volgens velen was hij de snelste coureur in de 70er-jaren. Een periode waarin coureurs als het toonbeeld van mannelijkheid in hun racewagen stapten.

massief gouden tag heuer carrera heuer ronnie peterson Pure Luxe

Een periode ook, waarin Ronnie Peterson bij het winnen van de Duitse Grand Prix in 1972 een massief gouden Carrera Heuer cadeau kreeg. Een horloge dat hem eraan zou helpen herinneren hoe memorabel en fantastisch zijn prestatie dat jaar was, op Duitse grond. Logischerwijs ontving de winnaar een Heuer, destijds al een grote naam in de racewereld. Het horloge was massief goud en droeg speciale graveringen op de achterkant van de kast – de caseback.

massief gouden tag heuer carrera heuer ronnie peterson Pure Luxe

Waarom deze gouden Tag Heuer een must-have is

Een gouden horloge hoeft niet altijd spectaculair te zijn. Sterker nog, de meeste gouden horloges zijn dan wel goud, maar verder is het niet meer dan 13 in een dozijn. Bij deze Carrera Heuer is het toch net iets anders. Net als z’n originele voorganger heeft ook dit horloge de tekst ‘Success Ronnie Peterson from Jack W. Heuer‘ in het kastdeksel gegraveerd.  Het horloge wordt aangeboden door Bonhams tijdens een veiling in Monaco. De opbrengsten van het klokje zullen ten goede komen van de Ronnie Peterson Memorial Foundation. Wat ons betreft mogen jullie gaan bieden, dat kan hier. Naar verwachting zal het horloge tussen de €20.000 en €30.000 opleveren.

Bron: Bonhams