Het Alpenrose resort heeft er sinds oktober vorig jaar een nieuw luxe concept bij. Het onderkomen – genaamd ‘Cocoon’ – biedt plaats aan maar liefst 27 super-de-luxe Spa Suites. Dit magistrale nieuwe bouwwerk ligt eveneens in het Oostenrijkse Maurach en is een verlengstuk van de algehele luxe die we gewend zijn van Alpenrose. Met de toevoeging van Cocoon heeft het hotel/resort zichzelf overtroffen en een nieuw niveau van wintersportvakanties mogelijk gemaakt.

Cocoon by Alpenrose

Met de ontwikkeling van dit nieuwe verblijf heeft Alpenrose de perfecte balans op willen zoeken van rust en luxe. De essentie van een cocon zoals we die kennen bij rupsen/vlinders, die moet hier terug te vinden zijn. Het doel was een plek te creëren waar men zich terug kan trekken, kan genieten van alle faciliteiten en als herboren weer naar buiten kan komen. Vandaar de gekozen naam. Deze gedachtegang wordt niet alleen doorgetrokken in de visie achter het concept, maar ook in architectuur en materiaalgebruik. Zo ontstaat een constructie die in veel aspecten overeenkomsten toont met die van een cocon.

cocoon alpenrose resort wellness hotel oostenrijk Pure Luxe

Het gebouw is direct naast het hoofdgebouw van Alpenrose gesitueerd en kent een mix van natuurlijke facetten en moderne lijnen. Zo worden de kamers opgetrokken uit Oostenrijks eikenhout en vormgegeven door het gebruik van modernistisch design. Door het vele hout af te wisselen met een aanzienlijke hoeveelheid glas wordt er een natuurlijke sfeer neergezet, die werkelijk tot in elke hoek te ervaren is.

cocoon alpenrose resort wellness hotel oostenrijk Pure Luxe

Persoonlijke oases van rust

Iedere suite van het gebouw – of het nu 80 vierkante meter of 140 vierkante meter betreft – is een oase van rust. Er is hard gewerkt om ruimtes te creëren waar je je echt terug kunt trekken. Het is dus niet alleen een plek om te slapen of jezelf te verzorgen, maar ook een plek om gewoon even helemaal niets te doen. Wat dat betreft lijkt het concept in de werkelijkheid goed tot z’n recht te komen.

cocoon alpenrose resort wellness hotel oostenrijk Pure Luxe

Iedere suite heeft z’n eigen infrarood-sauna tot z’n beschikking. De woonkamer evenals de slaapkamer zijn voorzien van de meest moderne verlichting en comfortabele verwarmingstechnologie. Al deze aspecten moeten eraan bijdragen een huiselijke sfeer te creëren die het voor jou aantrekkelijk maakt om juist op die plek te leven en rustig een boek te lezen, of simpelweg te genieten van het uitzicht.

cocoon alpenrose resort wellness hotel oostenrijk Pure Luxe

Alles helpt om jouw ontspanning te realiseren

De Cocoon is gebouwd met maar één doel: de gast moet als herboren uitchecken. Dit vertaalt zich niet alleen in de opzet van iedere suite, maar ook in het restaurant en de Zeitgeist boutique. Alle faciliteiten dragen bij aan een verblijf dat je doet opladen zoals je mag verwachten van een goede vakantie. Wat ons betreft klinkt het allemaal als muziek in de oren. Uiteraard mag je als gast gebruik maken van de volledige 8000 vierkante meter aan wellness die Alpenrose te bieden heeft. Of je nu gaat wandelen in de tuin of gebruik maakt van het buitenbad. De mogelijkheden om tot rust te komen zijn divers én toegankelijk.

cocoon alpenrose resort wellness hotel oostenrijk Pure Luxe

Cocoon biedt vier verschillende suites om jouw vakantie tot een perfecte periode te maken. Je kunt kiezen uit een Spa Suite, Luxury Spa Suite, Spa Chalet of Luxury Spa Chalet. De Spa Suite is 80m2 en kost zo’n €250 per persoon, per nacht. De Luxury Spa Suite is 90m2 en kost €15 meer per nacht. De chalets kosten respectievelijk €375 en €440 per persoon per nacht. Waarbij de Spa Chalet 120 vierkante meter groot is en de Luxury Spa Chalet 140 vierkante meter.

cocoon alpenrose resort wellness hotel oostenrijk Pure Luxe

De omgeving van Cocoon is er een die wat ons betreft prima past in het plaatje van wintersportvakanties. De mogelijkheden en de plaats maken dat je niet direct verplicht bent iedere dag op de piste te staan, maar de opties zijn eindeloos. Het zorgt ervoor dat je een zeer veelzijdige vakantie kunt boeken. Iets wat wij toch wel een belangrijk aspect vinden bij het boeken van een goede wintersportvakantie.