Als je beschikt over een grote zak geld, dan kan het zomaar eens voorkomen dat je je nestelt naast een bekend persoon. Toch is dat niet altijd het geval, zeker niet wanneer het Clint Eastwood betreft. De acteur, producent en regisseur heeft namelijk een eigen ‘community’ in z’n bezit. Normaliter is het niet mogelijk om er te wonen, maar voor het eerst in 10 jaar komen er nu een aantal woningen beschikbaar in de ‘elite samenleving’.

Voor minimaal anderhalf miljoen euro mag je bij Clint Eastwood komen wonen

Het is natuurlijk een beetje een vreemd idee: je eigen community runnen. Toch schroomt Clint Eastwood de vreemde ideeën niet en dus sticht hij Teháma in Carmel, Calif. Uiteraard is het bouwen van een woning in deze bijzondere nederzetting niet zomaar aan iedereen toebedeeld. Logischerwijs is er dan ook een flinke duit nodig om deel uit te mogen maken van het select gezelschap.

clint eastwood community teháma woning Pure Luxe

Foto: Robb Report, Jason Speth.

Zoals gezegd start de ‘kleinste’ lap grond bij een prijs van €1.300.000, terwijl de grootste kavel verkocht wordt voor een prijs van ongeveer €5.500.000. Dat je onderdeel wordt van een zéér select gezelschap, dat moge duidelijk zijn. Teháma biedt namelijk plaats aan maximaal 90 huizen, waarvan op dit moment al 60 kavels in gebruik zijn genomen.

clint eastwood community teháma woning Pure Luxe

Foto: Robb Report, Jason Speth.

Clint Eastwood begon zo’n 40 jaar geleden met de bouw van deze community, toen al met het idee om een duurzame mini-samenleving te creëren. Het behoud van de omringende natuur is hierbij een van de meest essentiële aspecten. Er zijn dan ook diverse regels waar ontwerpers zich aan moeten houden bij het ontwerpen van een woning die deel uit moet maken van de Teháma gemeenschap. We zouden graag eens zien welke inwoners er allemaal hun intrek hebben genomen.

Bron: Robb Report