Gisteren was het Nationale Open Huizen Dag. Men kon z’n huis – indien het te koop staat – openstellen voor iedere woningzoekende. Een dag die, zeker voor verkopende partijen, een prettig gevoel op zal leveren. We hebben jullie al eerder weten te melden dat de huizenmarkt flink in de lift zit, dus dit komt goed uit voor mensen die hun stukje vastgoed in de showroom willen zetten. Bij de collega’s van BusinessInsider waren ze zo vrij om nou eens uit te zoeken welk huis op dit moment ’t goedkoopst is en welk huis het grootst mogelijke fortuin moet kosten. Laten we nou net een oude bekende tegenkomen in dit duo.

Het goedkoopste stulpje staat in Rijswijk – €44.000

Allereerst het goedkoopste optrekje dat op Funda in de aanbieding is. Het betreft een zogenaamde ‘MiniVilla’ van 52 vierkante meter. De woning is onderverdeeld in twee ruimtes: een living en een slaapkamer. Het bouwwerk werd voor ’t eerst opgeleverd in 2016 en moet zo’n €44.000 kosten. Een hoop geld, maar, om ergens te wonen is ’t dan weer spotgoedkoop. Zeker in de huidige markt.

goedkoopste duurste woning Nederland Funda BusinessInsider Pure Luxe

Volgens Funda is er genoeg ruimte aanwezig voor een wasmachine en een koelkast. Daarnaast is de woning uitgerust met Sphinx toilet, een wasbak, toiletkast met spiegel, infrarood-verwarming en een douchebak met deur (Grohe douche-set). Enkele superlatieven die beschrijven hoe ongelooflijk luxueus het hier wonen is. Alle gekheid op een stokje: als je niets geeft om ruimte en materialistische zaken, dan is deze woning absoluut niet verkeerd. Plus je kunt zeggen dat je in de goedkoopste woning (op dit moment) van Nederland woont.

We nemen jullie weer mee terug naar Aerdenhout voor ’t duurste optrekje des lands – €16.750.000

‘Hey, hebben jullie ’t hier niet al eens over gehad?’, ja dat klopt. Dit landgoed in Aerdenhout werd door ons een tijdje terug nog beschreven en blijkens het onderzoek van BusinessInsider is het de duurste woning die Funda op dit moment in de aanbieding heeft. Het landgoed is werkelijk van alle gemakken voorzien. We willen je absoluut niet onthouden hoe dit pareltje met onder andere 37 kamers eruit ziet, dus klik gauw door om te bekijken wat het landgoed allemaal omvat.

goedkoopste duurste woning Nederland Funda BusinessInsider Pure Luxe

Bron: Madurodam / BusinessInsider / Funda