Het is een veelgebruikte slagzin bij de oudere generaties: ‘vroeger was alles beter‘. Toch kunnen we zo af en toe niet anders dan enthousiast instemmend knikken. Er zijn nou eenmaal een aantal zaken die vroeger vele malen beter waren, dan dat ze nu zijn. Neem nou deze iconische Lamborghini Diablo VT Millennium Roadster. Supercars uit de 90’s, dát is toch de definitie van cool?

Stijlvol, krachtig én luxueus: de Lamborghini Diablo

We zullen de laatsten zijn die de huidige Lamborghini-modellen als ‘lelijk’ bestempelen. Alhoewel, een rasecht Italiaans sportwagenmerk dat zich waagt aan SUV’s – daar bestaat enige onvrede over. Toch lijkt het alsof de oudere modellen veel meer passie en emotie uitstralen. Neem nou deze Diablo. Dit specifieke exemplaar ziet er werkelijk ongelooflijk gelikt uit en gaat binnenkort onder de hamer.

lamborghini diablo vt millennium roadster veiling Pure Luxe

Lamborghini wist vóór de Diablo al furore te maken met de Countach – welke eveneens zeer geliefd is bij verzamelaars. Met gigantisch hoekige vormen, agressieve lijnen en een relatief ‘futuristische’ look (je moet het in de tijd plaatsen) werd de Lamborghini Diablo al snel een icoon. Deze zilveren Lamborghini Diablo VT Millennium Roadster is de zevende, in een productie van slechts 10 exemplaren voor de Amerikaanse markt.

lamborghini diablo vt millennium roadster veiling Pure Luxe

Dit exemplaar heeft slechts 13.000km op de teller staan én bevat alle originele registraties en documenten. Het is voor verzamelaars dus een unieke kans. De Millennium Roadster werd uitgerust met een carbon spoiler, speciale lederen stoelen en een kort differentieel bij de achteras. Op het moment van schrijven staat het hoogste bod op zo’n €200.000. Mocht je interesse hebben, of meer informatie willen, bekijk dan even de website van Bringatrailer. Snel zijn overigens, de veiling duurt nog maar 2 dagen.

lamborghini diablo vt millennium roadster veiling Pure Luxe

Bron: Bring a trailer