Ja ja, we weten dat we op dit moment nog volop in de zomer zitten, maar toch. Het is nooit verkeerd om een beetje vooruit te plannen en enige oriëntatie richting eventuele wintersportvakanties is dan ook helemaal niet verkeerd. Zo zijn wij altijd op zoek naar nieuwe plekken die de moeite waard zijn en beslist eens bezocht mogen worden. Ditmaal hebben we ons laten vertellen dat Edmonton en Jasper in Canada bestemmingen zijn die hoog op ieders lijstje zouden moeten prijken. Waarom? Dat hebben we voor je uitgezocht, zodat jij voor nu nog even kunt genieten van de zomer en de wintersport al ver is uitgestippeld.

Edmonton en Jasper omvatten als bestemmingen alles wat je wenst

We hoeven menig wintersporter niet te vertellen dat Canada een absolute aanrader is om op wintersportvakantie te gaan. Er zijn diverse gebieden die een hoge sneeuwzekerheid bieden en tevens veel amusement – naast de wintersport zelf. Voor ons gelden Edmonton en Jasper als absolute top-bestemmingen voor het doorbrengen van je wintersportvakantie op Canadees grondgebied. Naast het feit dat ze vrijwel op een steenworp afstand van elkaar liggen, is er zoals gezegd ook genoeg te doen. Niet in de laatste plaats omdat Edmonton een zeer aantrekkelijk winkelgebied kent én te boek staat als dé festivalstad van Canada.

Bovendien staat Edmonton bekend om de grote diversiteit aan culinaire toppers. Zo kun je terecht bij SABOR voor de beste vis- en zeevruchten-kaart. Drink je liever een goed glas wijn met tapas, dan is Tzin een absolute aanrader. Naast goed eten leent de stad zich ook perfect voor enkele bijzondere activiteiten. De mogelijkheid bestaat om een helikoptervlucht te doen om te stad in vogelvlucht te bekijken, of je gaat als liefhebber van sport naar dé #1 sportactiviteit van Canada: een ijshockeywedstrijd van de Edmonton Oilers. Kortom: een plek waar je op diverse vlakken zeer luxueus kunt genieten, ontspannen of juist uit je dak kunt gaan.

wintersport canada edmonton jasper rocky mountains Pure Luxe

Waar Edmonton dus vooral bekend staat om de diverse winkels en als ‘festivalstad’ door het leven mag gaan, daar is Jasper juist weer ‘hot’ vanwege de grote hoeveelheid wildlife die daar is te vinden. Het Jasper National Park ligt zo’n 4 uurtjes rijden ten westen van Edmonton, waar ook het skigebied Marmot Basin is te vinden. Die laatstgenoemde is het grootste nationaal park van de Canadese Rocky Mountains. Wat dit zo’n aantrekkelijk gebied maakt voor wintersporters is het feit dat er zeer droge poedersneeuw is te vinden en de pistes tamelijk rustig zijn. Ideaal voor een kwaliteitswintersport, zonder overweldigende drukte. Zoals gezegd is de flora en fauna hier van groot belang, daar zijn de activiteiten dan ook op aangepast. Je kunt er prima hiken, ijsklimmen, een huskytocht maken of toerskiën. Kortom, diversiteit genoeg.

wintersport canada edmonton jasper rocky mountains Pure Luxe

Een luxueuze wintersportreis naar het 5-sterren Fairmont Jasper Park Lodge

In de meeste gevallen is het boeken van een wintersportvakantie naar Canada lastig vanwege de diverse zaken die je moet regelen. Zo is er de vlucht (liefst rechtstreeks), de accommodatie en de skipas waar je rekening mee dient te houden. Om nog maar te zwijgen over de keuze voor het juiste skigebied en het rekening houden met faciliteiten in de nabije omgeving. Kortom, een hoop geregel waar eigenlijk niemand op zit te wachten. Uiteraard hebben we dat bij Pure Luxe in een iets eenvoudiger jasje weten te steken – of beter gezegd gevonden.

wintersport canada edmonton jasper rocky mountains Pure Luxe

Via KLM gaan er namelijk directe vluchten naar Edmonton – waarbij je vanuit daar naar Jasper vertrekt per shuttlebus of huurauto. Het is direct een aftrap voor het bewijs dat een wintersport in Canada helemaal niet zo prijzig hoeft te zijn als men denkt. Voor een prijs van €3.550 kun je via Sneeuwzekerdeals.nl met Jan Doets 9 dagen naar Canada op wintersport. Dit bedrag omvat overigens alles wat je dient te regelen voor de perfecte wintersport. Zo vlieg je Business Class met de KLM in een rechtstreekse vlucht van 8,5 uur naar de bestemming, mag je gratis je eigen skispullen meenemen aan boord en ontvang je een daagse skipas voor Marmot Basin. Uiteraard zijn de hotelovernachtingen én een huurauto ook bij inbegrepen. Kortom, alles wat nodig is voor de perfecte wintersportvakantie in Canada is aanwezig.

wintersport canada edmonton jasper rocky mountains Pure Luxe

Wat ons betreft het perfecte voorbeeld van een wintersportvakantie naar Canada die verre van duur is. Door zowel het verblijf, als de reis en de skipas te combineren, kun je ver beneden het gemiddelde genieten van perfecte pistes. Een mooie mogelijkheid om je lange latten ergens onder te binden waar je niet zo snel de buurman of je collega tegenkomt. Bovendien een prachtige plek om te wintersporten. Kijk voor meer informatie over Edmonton op Sneeuwzekerdeals en Exploreedmonton.