Iedere rijke persoon op aarde is ooit ergens begonnen als het aankomt op opbouwen van vermogen. Sommige miljonairs of miljardairs doen er enkele tientallen jaren over, anderen zijn er extreem vroeg bij. Het behalen van je eerste miljoen wordt door velen van hen gezien als een mijlpaal. Daarnaast is het vaak een bevestiging van het zakelijk succes waar ze zo naar hunkeren. We zochten een aantal van ’s werelds bekendste miljardairs op, om te kijken hoe oud ze waren toen ze hun eerste miljoen mochten binnenharken. Of ’t goed nieuws is en of je in potentie nog extreem rijk kunt worden, dat mag je zelf besluiten.

Jeff Bezos – Amazon-oprichter

De oprichter van Amazon mag zich sinds kort – mits schattingen kloppen – de rijkste miljardair ter wereld noemen. Met een schamele 90 miljard dollar is hij nu de aanvoerder van een lijstje waar we allemaal wel op willen staan. Toch heeft ook Bezos hier wel ‘even’ over gedaan. Hij was 33 toen hij z’n eerste miljoen verdiende. We zijn inmiddels 20 jaar verder en Bezos heeft niet stilgezeten zo blijkt.

Oprah Winfrey – ‘Queen of daytime television’

’s Werelds bekendste vrouwelijke ’talkshow-host’ Oprah Winfrey is ook onderdeel van een lijstje van vroege vogels. Met een leeftijd van 32 werd ze al vroeg miljonair. Daar bleef het niet bij want in 2003 – met een leeftijd van 49 jaar – werd ze de eerste ‘donkere’ vrouwelijke miljardair ter wereld. We kunnen ons dus wel voorstellen dat ze zo af en toe wat cadeaus weggeeft op televisie.

10 miljardairs toen ze hun eerste miljoen bereikte Pure Luxe

Foto via: Instagram

George Lucas – Bedenker Star Wars

Dat Star Wars een franchise is die wereldwijd een enorm grote bekendheid genereert, dat was ons bekend. George Lucas bewijst dit door al op vroege leeftijd de magische grens van een miljoen aan te tikken. Hij was slechts 34 jaar jong toen hij die mijlpaal bereikte. Inmiddels is Lucas alweer wat jaren ouder en wordt z’n vermogen geschat op ongeveer 10 miljard dollar – lucratieve business die sci-fi wereld.

Sir Richard Branson – Oprichter Virgin Group

Waar enkele miljardairs hierboven de 30 passeerden om hun eerste miljoen binnen te harken, daar doet deze Britse miljardair het iets sneller. Hij was slechts 23 lentes jong toen z’n eerste miljoen een feit was. Het is een van ’s werelds meest gerespecteerde ondernemers en wordt door velen gezien als ’t ultieme voorbeeld van succesvol en gedurfd ondernemen. Inmiddels gaat het vermogen van Sir Richard Branson ver over ’t miljard heen.

10 miljardairs toen ze hun eerste miljoen bereikte Pure Luxe

Foto via: Instagram

Evan Spiegel – Medeoprichter en CEO Snapchat

De afgelopen jaren waren voor de computerfreaks een succesvolle periode. Hij die een goed Social-Media concept wist te bedenken, die was binnen. Dat dit een waarheid als een koe is, dat bewijst Evan Spiegel zonder twijfel. De medeoprichter en CEO van Snapchat was net als Richard Branson maar 23 jaar oud toen hij z’n eerste miljoen wist te veroveren. Let wel: dit was pas in 2013, dus nog niet zo lang geleden. Slechts twee jaar later bereikte hij de grens van het miljard, de rest is geschiedenis. Social-Media is booming business.

Mark Zuckerberg – Medeoprichter en CEO Facebook

Natuurlijk mag de grondlegger van moderne media niet ontbreken in dit lijstje. Mark Zuckerberg bereikte een 1 met zes nullen voor de komma in 2006. Dat is al even geleden, dus we mogen er van uit gaan dat met de overname van onder andere Instagram dit bedrag angstaanjagend snel is gestegen. Hoe oud hij toen was? 22 jaar. Gelukkig is leeftijd irrelevant voor je kans op het worden van miljonair anders gingen we ons toch eens achter onze oren krabben.

10 miljardairs toen ze hun eerste miljoen bereikte Pure Luxe

Foto via: Instagram

Carlos Slim – Telecommagnaat

De Mexicaanse Carlos Slim was er ook vroeg bij. Met zijn scherpe ondernemersgeest en onderzoekende visie wist hij al vroeg het miljoen te behalen. Op een leeftijd die slechts 25 jaren telde werd de Mexicaan blij verrast met het behalen van deze magische grens. Sindsdien is hij niet gestopt, want zoals we weten heeft hij nog een hele periode lopen touwtrekken met het wel of niet binnenhalen van KPN. Zijn vermogen zou volgens enkelen nu dicht bij de 90 miljard dollar liggen – Carlos Slim doet z’n achternaam eer aan.

Bill Gates – Oprichter Microsoft

Bill Gates, de oprichter van Microsoft was jarenlang ’s werelds meest vermogende persoon. Zoals jullie konden lezen aan het begin van dit artikel wordt deze titel nu gewisseld met Jeff Bezos, al denken we dat Gates er niet lang over zal doen om ‘m terug te nemen. Hij moet natuurlijk ooit ergens een aftrap hebben gegeven aan het opbouwen van al deze financiële rijkdom. In 1981, op 26-jarige leeftijd, werd Gates voor ’t eerst officieel miljonair. Een mijlpaal die hij al snel achter zich heeft gelaten. Mooi detail aan de rijkdom van Gates: hij is van plan minstens 99% aan goede doelen te schenken na z’n overlijden.

10 miljardairs toen ze hun eerste miljoen bereikte Pure Luxe

Foto via: Instagram

Larry Page – Medeoprichter Google

Een invloedrijk bedrijf als Google mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. In de persoonlijkheid van Larry Page is het bedrijf dan ook goed vertegenwoordigd. De medeoprichter van dit Silicon-Valley monster maakte zijn eerste miljoen ongeveer 18 jaar geleden. In 1999 was hij 25 en klaar om zichzelf miljonair te noemen. Niet veel later, in 2004 leverde Google hem zoveel geld op dat hij op 30-jarige leeftijd al miljardair was. Inmiddels is ‘ie ook daar weer lang aan voorbij – het vermogen ligt nu ergens rond de 40 miljard dollar.

Elon Musk – Medeoprichter PayPal en Tesla

Elon Musk mag natuurlijk niet ontbreken. De geniale gek weet met zijn bedrijven Tesla en SpaceX vaak het nieuws te halen. In hetzelfde jaar als dat Larry Page zijn miljoen binnen wist te harken, haalde Musk met de verkoop van een softwarebedrijf maar liefst $300.000.000 op. Dit maakte hem in een klap miljonair terwijl zijn laatste verjaardagstaart het label ’27’ droeg. Inmiddels is ook Elon Musk miljardair, met een geschat vermogen van 15 miljard dollar. Overigens had dit meer kunnen zijn als hij niet zo ongelooflijk veel investeringen uit eigen zak deed.

10 miljardairs toen ze hun eerste miljoen bereikte Pure Luxe

Foto via: Instagram

Kunnen wij er nog tussen komen te staan?

Tja, dat is een goede vraag. Het feit is wel dat leeftijd onbelangrijk is. Tuurlijk een succesvolle onderneming opzetten kost tijd en naarmate je ouder wordt, is er minder tijd beschikbaar. Toch hoeft je creatieve geest maar één keer een ‘eureka-moment’ te hebben. Dan is die grens van een miljoen ineens een stuk dichterbij dan je denkt. Het klinkt misschien wat optimistisch, maar laten we eerlijk zijn – optimisme is een prettige uitgangspositie toch?

Bron: BusinessInsider