Een paar dagen geleden werd bekend dat Jay-Z de eerste rapper is die de grens van $1 miljard doorbreekt. De rapper en ondernemer staat erom bekend dat hij diverse ijzers in het vuur heeft en dat heeft ‘m beslist geen windeieren gelegd. Het was voor Forbes genoeg reden om ook eens te kijken naar de rangorde bij vrouwelijke artiesten. Het resultaat is bijzonder, daar Rihanna de #1 plek bezet. En dat succes is beslist niet alleen afkomstig van haar ‘hitjes’.

Rihanna hard op weg naar titel ‘succesvolle zakenvrouw’

Natuurlijk heeft de 31-jarige zangeres door de jaren heen een enorm fortuin vergaard met het maken van hits. Toch is dat niet waar ze op dit moment haar focus heeft liggen. Rihanna is namelijk hard aan de weg aan het timmeren via een partnership met merk-gigant LVMH-group. Samen met de gigantische ‘paraplu’ van Bernard Arnault heeft de zangeres een zeer succesvolle periode achter de rug met Fenty Beauty.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door badgalriri (@badgalriri) op

Het beauty merk heeft in de eerste paar weken na de lancering vrij eenvoudig zo’n $100 miljoen in verkopen weten te realiseren. De beauty-industrie in Amerika maakt een flinke groei door in de afgelopen jaren en de verwachting is dat deze groei alleen maar door zal zetten. Het maakt Rihanna op dit moment de meest vermogende zangeres met een bedrag van $600 miljoen. Ze voert hiermee de volgende top-4 aan:

  1. Rihanna – $600 miljoen
  2. Madonna – $570 miljoen
  3. Céline Dion – $450 miljoen
  4. Beyoncé – $400 miljoen

Duidelijk is wel dat Rihanna voorlopig alleen maar een stijging zal zien. Fenty Beauty heeft over het afgelopen jaar namelijk een omzet gegenereerd van $570 miljoen. Een gigantisch bedrag wanneer je je realiseert dat het beauty-merk pas 15 maanden operatief is. Volgens onderzoek zal de Amerikaanse beauty-industrie in totaal zo’n $200 miljard omzetten in 2025. Het zou betekenen dat Rihanna hard op weg is om de magische grens van $1 miljard te benaderen.

Bron: Forbes