Superjachten worden steeds innovatiever en drijvende onafhankelijkheid is de wens van iedere multimiljonair/-miljardair. Toch is ’t niet alleen techniek die de boventoon voert, men wil ook gewoon de show stelen met geweldige looks. Dat laatste is iets waar steeds meer ontwerpers zich op proberen te onderscheiden. Dit superjacht is gebouwd door scheepsbouwer Dynamiq en ontworpen door studio F.A. Porsche. Een combinatie die wat ons betreft zeer geslaagd is, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak.

Het Dynamiq GTT 115 superjacht

De creatie van dit jacht is zowel op technisch als op design-gebied een knap staaltje werk. Het jacht is uitgerust met diverse technische innovaties. Zo worden de hybride motoren in separate ruimtes ondergebracht en heeft het jacht een op maat gemaakt stabilisatiesysteem. Dit zijn slechts enkele aspecten van het technisch vermogen binnenin dit jacht. Los daarvan heeft het jacht als doel gebalanceerd en doordacht design uit te stralen.

dynamiq porsche gtt 115 hybride superjacht Pure Luxe

Roland Heiler (Managing Director studio F.A. Porsche) zegt hierover: ‘We zijn blij dat we deel uit mogen maken van een project dat zoveel verschilt van traditionele jachten. Het is een creatie geworden die ook tot de verbeelding spreekt bij autoliefhebbers – terwijl we het integreren van intelligent design constant in ons achterhoofd hebben gehouden’. Hij is tevens zeer tevreden met het feit dat dit nieuwe Dynamiq superjacht gebruik maakt van Hybride-technologieën. Iets wat ook door Porsche steeds meer nagestreefd wordt.

dynamiq porsche gtt 115 hybride superjacht Pure Luxe

Het in Monaco gebaseerde Dynamiq en Studio F.A. Porsche hebben nauw samengewerkt om zowel het exterieur als ’t interieur onder handen te nemen. In dat proces is ’t nooit de bedoeling geweest om een jacht te creëren dat doet denken aan een auto op het water. Heiler zegt: ‘of het nu om een auto gaat, of een gebouw – het design hoort altijd functioneel te zijn wat ons betreft’. 

dynamiq porsche gtt 115 hybride superjacht Pure Luxe

Aspecten die we eerder bij Porsche zagen

Het interieur van de Dynamiq GTT 115 heeft hier en daar subtiele kenmerken van het Porsche-sausje. Zo wordt er gebruik gemaakt van de Porsche ‘Pepita’ stof, een stof die we ook terug zien in de 911’s van de jaren 70. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een grote variatie aan materialen, waarin elk materiaal het ander complementeert. Denk dan aan zwart marmer, donkerbruin zadel-leer, Alcantara en Perzische tapijten. Een combinatie die je moet zien om te begrijpen – er is werkelijk over nagedacht.

dynamiq porsche gtt 115 hybride superjacht Pure Luxe

Tevens heeft de studio gekozen voor het gebruik van losse meubelstukken. Dit niet alleen om gewicht te besparen, maar ook om het laidback karakter van het jacht te benadrukken. Op die manier krijgt het jacht een zeer eigentijds karakter. Er zijn verscheidene Porsche-elementen te vinden aan boord van dit schip, maar allen zo subtiel dat ze niet direct opvallen. Dynamiq zal zeven van deze jachten gaan bouwen. Klanten kunnen kiezen uit Rhodium zilver, Carrera wit, kalk of Monte-Carlo blauw als kleur voor hun GTT 115.

dynamiq porsche gtt 115 hybride superjacht Pure Luxe dynamiq porsche gtt 115 hybride superjacht Pure Luxe dynamiq porsche gtt 115 hybride superjacht Pure Luxe dynamiq porsche gtt 115 hybride superjacht Pure Luxe dynamiq porsche gtt 115 hybride superjacht Pure Luxe

Bron: Robbreport