In het weekend maken we de wildste plannen. Logisch ook: er komt wat alcohol om de hoek kijken en we hebben zeeën van tijd om na te denken over alles wat doordeweeks niet in ons opkomt. Zo denken wij wel vaker hoe geweldig ’t zou zijn om te ontsnappen aan de dagelijkse chaos en gewoon in de middle of nowhere te gaan wonen. Waar we dan willen wonen? Nou in dit fantastische huis ergens in Argentinië bijvoorbeeld. Maak kennis met Casa Aranzazu.

Casa Aranzazu is een oase van rust

Het wonen in een afgelegen gebied heeft veel voordelen. Je hebt geen last van de drukte uit de stad, er komen vrijwel geen mensen en het uitzicht is spectaculair. Al deze aspecten zijn getackeld door Casa Aranzazu in Tortuguitas. Het huis is voorzien van alle mogelijke luxe en is dusdanig ontworpen dat het perfect in de omgeving past. Er is gebruik gemaakt van grote hoeveelheden hout en glas om de balans met de omgeving zo optimaal mogelijk te behouden.

casa aranzazu woning in de natuur Pure Luxe

Een mooi detail zijn de eikenbomen die het huis omringen en als ’t ware aangeven dat de creatie er staat om er nooit meer weg te gaan. Daarnaast ziet het ook gewoon enorm goed uit. Ondanks het feit dat het ontwerp van dit huis erg geometrisch is, valt het helemaal niet uit de toon in deze omgeving. Dit komt voornamelijk door het materiaalgebruik, zoals we hierboven al aangaven.

casa aranzazu woning in de natuur Pure Luxe

Een mix van verschillende elementen

Binnenin het huis gaat de balans vrolijk door wat betreft de stijlelementen. Zo zien we veel glaspartijen en een stalen constructie voor de trap. Tegelijkertijd wordt er gebruik gemaakt van veel hout in vintage stijlen. In de foto’s is duidelijk te zien dat enkele meubelstukken de taak hebben om te breken met de moderne inrichting. Toch heeft alles in grote lijnen dezelfde insteek, wat er voor zorgt dat je je geen enkel moment stoort aan de verschillende invloeden. De badkamer is dan weer een creatie op zich, waar gebruik wordt gemaakt van donkere kleuren en mozaïek.

casa aranzazu woning in de natuur Pure Luxe

Buiten vinden we een zwembad met ligbedden en glooiende grasvelden. Het huis is werkelijk van alle gemakken voorzien. Dit zorgt er soms voor zorgt dat je even vergeet dat je werkelijk middenin de wildernis zit. Het lijkt ons fantastisch om ’s ochtends wakker te worden van vogels en andere dieren, in plaats van uitlaatgassen en zenuwachtig claxonneren.

casa aranzazu woning in de natuur Pure Luxe
casa aranzazu woning in de natuur Pure Luxe casa aranzazu woning in de natuur Pure Luxe

 Bron: Besoniasalmeida