Een cruise is voor velen de ultieme manier van vakantie vieren. Lekker een paar dagen lang weg en kabbelen op de internationale wateren – de ultieme ontspanning voor velen. Viking Cruises weet dit en heeft daar handig op ingespeeld. De reisorganisatie gespecialiseerd in luxe cruises heeft nu een cruise weten te organiseren die praktisch de hele wereld rondgaat.

Ruim 200 dagen aan één stuk op een cruiseship, de wereld rond

Het mooie aan een cruise is het feit dat je op relatief korte tijd natuurlijk veel ziet van de wereld. Op een cruiseship ben je van alle gemakken voorzien en wordt je op de meest comfortabele wijze van A naar B gebracht. Omdat de meeste gasten geen genoeg kunnen krijgen van een cruise – sommige mensen leven hun leven echt op een cruiseship – heeft Viking Cruises de ultieme cruise bedacht.

viking cruises world cruise cruiseship vakantie Pure Luxe

The Ultimate World Cruise vertrekt volgens schema in augustus 2019. Op de 31e zal het cruiseship vertrekken vanuit London om te beginnen aan de langste cruise ooit. In totaal zullen er 930 passagiers meekunnen op het schip, dat deze verdeelt over zo’n 435 kamers. Ondanks het feit dat iedere ‘hut’ plek biedt aan een kingsize bed, een aparte kast en badkamer, wordt toch aangeraden om de ietwat grotere explorer suite te boeken. Hier is ook nog een aparte woonkamer aanwezig en een balkon voor de nodige frisse neuzen.

viking cruises world cruise cruiseship vakantie Pure Luxe

Het schip zal een route varen die je langs de Britse eilanden leidt, naar de Arctische cirkel om vervolgens koers te zetten richting Canada. Vanuit Groenland zal dan richting de Caraïben worden gevaren richting Argentinië en zo door. Vervolgens wordt er om Zuid-Amerika heen gevaren richting Australië en Nieuw-Zeeland. Via Azië en Egypte wordt teruggevaren naar het Middellandse-Zee gebied.

viking cruises world cruise cruiseship vakantie Pure Luxe

Mocht je interesse hebben in deze reis, dan moet je wel rekening houden met een aardig prijskaartje. Het kost namelijk een kleine $100.000 om deze reis te maken – per persoon. Voor $92.990 ben je 245 dagen onderweg. Als dit niet in je agenda past, dan kun je ook kiezen voor een kortere reis. Deze duurt ‘slechts’ 119 dagen. Het is een hele poos, maar wel iets wat je niet snel weer zult ervaren.

viking cruises world cruise cruiseship vakantie Pure Luxe

Bron: Viking Cruises