De vintage trend is er een die voorlopig nog van geen wijken weet, dus we zien dagelijks nieuwe producten op de markt komen die daar handig op in spelen. Leica weet ook van deze trend en speelt er handig op in met een nieuwe versie van de Leica M 246 Monochrom. Het merk heeft samengewerkt met Horween om dit bijzondere exemplaar te maken. Dit is de Leica M 246 Monochrom Your Mark camera.

Een Leica van ruim €12.000 die snel ‘gebruikt’ oogt

Het is natuurlijk een nogal vreemde redenatie: je koopt een product om het er zo snel mogelijk oud uit te laten zien. Toch denkt Leica dat het hiermee gegarandeerd een enthousiaste klantenkring weet aan te spreken – wat ook wel mag voor die prijs. In samenwerking met Horween is de Leica M 246 Monochrom dusdanig onder handen genomen dat deze snel gebruikssporen krijgt en daarmee een ‘vintage’ look and feel ontvangt.

Onder andere door de camerabody en delen van de lens te voorzien van zwarte lakverf, is er gezorgd voor een behuizing die snel sporen vasthoudt. De Leica M 246 Monochrom Your Mark wordt uitgerust met een Leica 35mm f2.0 Summicron-M lens. Deze is dus zoals gezegd ook voorzien van zwarte lak, die gauw verweert en ‘barstjes’ toont. Om het geheel af te maken is de camera voorzien van Horween leder, dat eveneens snel een rauwe uitstraling krijgt. Interesse? Dit speciale exemplaar wordt enkel verkocht bij de Leica store in San Fransisco. Bekijk hier de website voor meer informatie.

Bron: LeicaSF