New York is voor velen een stad zoals die hoort te zijn. Een plek waar werkelijk 24/7 bruisend leven te vinden is en een metropool van jewelste. Wonen in New York is voor de liefhebber van stadse drukte een ultieme droom – zo kunnen wij ons voorstellen. Ben je zo iemand, dan zul je smullen van het volgende bericht. Er is namelijk iemand zo goed gemutst geweest om een bedrag van 20 miljoen dollar neer te tellen voor dit voor-oorlogse penthouse in hartje Manhattan.

Wonen in een penthouse aan 101 West 78 Street

Het penthouse is vormgegeven door Stephen Sills en stamt nog van de periode voor de oorlog. Mede daardoor is het exterieur zeer herkenbaar. Toch is er met zorg en oog voor detail verbouwd aan het penthouse om ’t een contemporaine rol te geven in de hedendaagse maatschappij. Er is een situatie verwezenlijkt die perfect past binnen de wensen van potentiële hedendaagse bewoners, zonder de oorsprong uit het oog te verliezen.

penthouse 101 west 78 street new york manhattan woning Pure Luxe

Binnenin het ruime onderkomen vinden we vier slaapkamers en vier badkamers (met nog een extra toilet). Het penthouse meet in totaal ruim 1400 vierkante meter aan woonoppervlak, dus je kunt je voorstellen dat dit voor een stadse woning bovengemiddeld paradijselijk is. 101 West 78 Street is een zeer herkenbaar gebouw door het gebruik van rode bakstenen, je ziet meteen het onderscheid met de omgeving.

penthouse 101 west 78 street new york manhattan woning Pure Luxe

Luxe alom in het gehele gebouw

Het gebouw waar het penthouse bovenop ligt is van origine een creatie van de Belgische Emile Gruwe. Direct vanaf de eerste tekening was het de bedoeling om het gebouw en z’n inhoud een minimale charme en luxe mee te geven. De entree doet direct uitstralen waar je binnenstapt: een statig complex met een hoog niveau van afwerking en luxe. Het penthouse doet hier dan nog een schepje bovenop. Met een luxe keuken (voorzien van alle denkbare apparatuur) en een ruime dining ben je aan het juiste adres. De gehele woning heeft een plafondhoogte van 3 meter, dus iedere ruimte voelt net zo ruim aan als het oppervlak doet vermoeden.

penthouse 101 west 78 street new york manhattan woning Pure Luxe

Uiteraard horen er bij dit penthouse van niveau een aantal topfaciliteiten waar de bewoner gebruik van kan maken. Zo is er een fitnessruimte, maar ook een speelruimte voor kinderen. De lobby is 24 uur per dag bemand en je krijgt een berging voor je fiets. Kortom, overal is aan gedacht. Helaas heb je pech als je interesse is gewekt, het penthouse is dus al verkocht. Dat was natuurlijk ook wel te verwachten met een prijskaartje als dit.

penthouse 101 west 78 street new york manhattan woning Pure Luxe penthouse 101 west 78 street new york manhattan woning Pure Luxe

 

Bron: Luxatic