Het verblijven in een gevangenis is geen lolletje. Hier in Nederland is het leven in een cel relatief gezien aardig luxe. We hebben er televisies, internettoegang, telefonie en praktisch alles wat je thuis ook hebt – op je vrijheid na. Hier wordt dus meer dan eens gesproken van luxe gevangenissen. Toch vallen de gevangenissen in de Westerse wereld in het niet bij deze gevangenis in Riyad, Saoedi-Arabië. Het is namelijk niets minder dan een 5-sterren Ritz-Carlton hotel.

Ritz-Carlton Hotel in Riyad

Het Ritz-Carlton hotel in Riyad is het allereerste Ritz Carlton hotel in Saoedi-Arabië. Het hotel kent een 5-sterren waardering en heeft zelfs begin dit jaar nog onderdak geboden aan de president van de Verenigde Staten. Juist ja, de heer Donald Trump heeft overnacht in dit hotel. Het was zelfs zo’n happening dat zijn hoofd geprojecteerd werd op de gevel van het magistrale gebouw.

Ritz carlton hotel Riyad is nu een gevangenis Pure Luxe

Nu is het hotel met een heel ander doeleinde in gebruik. Er worden namelijk meer dan 200 elitaire Saoedi’s vastgehouden in het hotel. Juist, het 5-sterren Ritz-Carlton is nu een hotel voor de elite die opgepakt is vanwege corruptie en samenzwering. De huidige kroonprins, Mohammed bin Salman, is een ware razzia gestart die betrekking heeft op het uitroeien van de corruptie waar Saoedi-Arabië al zolang mee te maken heeft.

Ritz carlton hotel Riyad is nu een gevangenis Pure Luxe

We zijn dus niet verbaasd over het feit dat er ruim 200 gevangenen zijn. Het feit dat ze worden ondergebracht in een 5-sterren hotel is wel opmerkelijk te noemen. De reden hiervoor is volgens de bewindvoerders redelijk eenvoudig: het is té vernederend om deze gevangenen naar een gewone gevangenis te sturen. Juist ja, dat is nog eens vriendelijk omgaan met verdachten van criminele activiteiten.

Ritz carlton hotel Riyad is nu een gevangenis Pure Luxe

Hoe dan ook, dit is zonder twijfel ’s werelds meest luxe gevangenis. Het hotel beschikt namelijk over zo’n beetje alle faciliteiten die je maar kunt bedenken, dus de gevangenen komen niets te kort. Hoe lang het zal duren, of wat er nu gaat gebeuren, dat is nog onduidelijk. Wel wordt op de website van Ritz-Carlton gewoon aangegeven dat je een kamer kunt reserveren. Het maakt je hotelbeleving meteen een stuk spannender.

Bron: Ritz-Carlton