Nu we al weer een paar dagen in juni vertoeven is de zomer toch echt ‘in full effect’. Het weer wordt met toenemende regelmaat beter en muggenbulten zijn eerder regel dan uitzondering. Een goed moment om nog even last-minute een lekkere vakantie te boeken. Waarheen? Dat beslis jij zelf. Wij hebben alleen vijf zeer luxueuze vakantievilla’s op een rijtje gezet om je een beetje in de goede richting te helpen.

Mallorca – Villa Thanasis

vakantie villa's huizen vakantiehuizen Pure Luxe

Mallorca is een zeer populaire vakantiebestemming onder Nederlanders en Duitsers en dat is tevens de achilleshiel van het Spaanse eiland. Men denkt er namelijk enkel last te hebben van luidruchtige, dronken jongeren. Echter kunnen we jullie vertellen dat je prima naar Mallorca kunt vliegen om er te genieten, zonder ook maar één keer last te hebben van toeristische drukte en chaos. Villa Thanasis ligt in de buurt van Cala d’Or, in het zuid-oosten van Mallorca. De villa ligt goed verstopt in een dorpje met minder dan 1.000 inwoners. Met ruimte voor 10 gasten, verdeeld over vijf slaapkamers, is deze villa de perfecte uitvalsbasis voor een geweldige vakantie op Mallorca. Uiteraard is het onderkomen voorzien van alle voorzieningen die je maar kunt bedenken, dus het zal aan niets ontbreken.

Mykonos – Houlakia Beach Villa

vakantie villa's huizen vakantiehuizen Pure Luxe

Mykonos staat natuurlijk hoog op ’t lijstje van Europese, romantische bestemmingen. Het Griekse eiland is vrij klein, maar daarom niet minder populair. Sterker nog, het valt op dat Mykonos als vakantiebestemming de laatste jaren gigantisch in aanzien is gestegen. De stadskern met de karakteristieke witte huisjes zorgt voor prachtige plaatjes. Op het moment is Mykonos door z’n populariteit drukbezocht, maar boek je de Houlakia Beach Villa dan hoef je daar geen last van te hebben. De villa ligt iets meer richting het binnenland en daardoor ook hoger. Met de auto ben je binnen vijf minuten in de oude stadskern, maar met een uitzicht zoals dat vanuit de villa kunnen we ons voorstellen dat het geen straf is om niet weg te gaan.

Ibiza – Villa Hisopo

vakantie villa's huizen vakantiehuizen Pure Luxe

Ibiza behoeft natuurlijk weinig uitleg. Het ‘party island’ hoort eigenlijk een must te zijn voor eenieder die op zoek is naar een veelbelovende zonvakantie. Villa Hisopo ligt in het westelijke deel van het eiland, Cala Tarida om precies te zijn. Wat direct opvalt is het minimalistische design van de villa, die precies voldoet aan het beeld dat men heeft van de luxe en het comfort dat gepaard gaat met Ibiza. Er is ruimte voor 12 mensen verdeeld over zes kamers. Op slechts enkele minuten afstand vind je de prachtige stranden Cala Conta en Cala Bassa.

Kalkan – Villa Timur

vakantie villa's huizen vakantiehuizen Pure Luxe

Als je een prachtig uitzicht prefereert op je vakantieadres, dan is Villa Timur een onbetwiste nummer 1. De villa is gesitueerd aan de Turkse Turquoise kust en ligt vrijwel direct aan het water. Bij het ochtendgloren kijk je naar buiten en word je paradijselijk wakker door het uitzicht op ’t water en de bergen. De villa is ingericht met minimalistische meubelstukken en wordt gekenmerkt door aardse kleurschema’s. Mocht je een frisse ochtendduik willen nemen, dan is het slechts een paar minuutjes lopen naar ’t strand of je maakt gebruik van de infinity pool bij de villa. Als je niet op zoek bent naar toeristische drukte en gewoon écht wil ontspannen, dan is dit een absolute aanrader.

Istrië – Villa Samaskh

vakantie villa's huizen vakantiehuizen Pure Luxe

Kroatië doet het de laatste jaren zeer goed als vakantiebestemming en dat komt niet in de laatste plaats door Istrië – het schiereiland dat gedeeld wordt met Slovenië en Italië. Daar op dat schiereiland vinden we Villa Samaskh. Een modern optrekje dat in een rustige omgeving ligt. Ook hier is het uitzicht magnifiek, met een gigantisch terras uitkijkend over de inifinty pool. Het is weliswaar niet de meest ruime villa, met plek voor ‘slechts’ zes mensen, maar daarom niet minder paradijselijk. Als je graag op vakantie gaat naar minder voor de hand liggende bestemmingen, dan is dit the place to be.

Bron: Luxatic