Dat er beroepen zijn die net wat meer betalen dan auteur hebben we al ontdekt bij Pure Luxe. Eerder brachten we jullie al de best betaalde atleten, en dat artiesten een aardig zakcentje verdienen hebben we jullie ook al laten zien. Met de Netflix hype is het ook niet zo gek dat tv-acteurs niet onder doen voor de grootverdieners van deze wereld. Dit is de lijst van de 10 best betaalde tv-acteurs van dit moment.

The big bang theory doet het goed

Sitcoms waren en zijn razend populair. Best logisch dus dat de gehele top 3 – top-4 als je de gedeelde derde plek wat anders bekijkt – wordt gevormd door de top acteurs uit The Big Bang Theory. Jim Parsons – Sheldon Cooper in de serie – staat met stipt op 1. Dit heeft hij mede te danken aan extra inkomsten uit de nieuwe serie Young Sheldon.

Best betaalde tv-artiesten PURE LUXE

Op Mark Harmon uit NCIS op plek 5 na blijkt Modern Family ook extreem populair. Acteurs van deze serie nemen namelijk plek 6 tot en met 9 in. De lijst wordt afgesloten door Andrew Lincoln, acteur in the Walking Dead. Een opvallende afvaller uit deze lijst is Kevin Spacey. De beschuldigingen omtrent het #Metoo schandaal zorgde voor het wegvallen van de House of Cards inkomsten bij de acteur. Zie hieronder de volledige lijst die gebaseerd is op gegevens van Nielsen, Box Office Mojo, IMDB en interviews met relevante mensen binnen de industrie:

1. Jim Parsons (Sheldon Cooper)

$26.5 million

Primary Show: Big Bang Theory

2. Johnny Galecki (Leonard Hofstadter)

$25 million

Big Bang Theory

3. (tie) Simon Helberg (Howard Wolowitz)

$23.5 million

Big Bang Theory

3. (tie) Kunal Nayyar (Rajesh Koothrappali)

$23.5 million

Big Bang Theory

5. Mark Harmon (Leroy Jethro Gibbs)

$19 million

NCIS

6. Ed O’Neill (Jay Pritchett)

$14 million

Modern Family

7. Eric Stonestreet (Cameron Tucker)

$13.5 million

Modern Family

8. Jesse Tyler Ferguson (Mitchell Pritchett)

$13 million

Modern Family

9. Ty Burrell (Phil Dunphy)

$12 million

Modern Family

10. Andrew Lincoln (Rick Grimes)

$11 million

The Walking Dead

Bron: Forbes