Een suite van 413 m² met een eigen spa, een Steinway vleugel en een panoramabalkon, kunst van o.a. Picasso en Chagall aan boord én een infinity pool, waarbij je het gevoel hebt in zee te zwemmen. De Seven Seas Explorer heeft het allemaal. De nieuwste aanwinst van Regent Seven Seas ging in juli 2016 in de vaart en staat ook wel bekend als het meest luxueuze cruiseschip ooit gebouwd.

Ruime, elegante suites

De Seven Seas Explorer biedt plaats aan 750 gasten die allemaal verblijven in een suite met balkon.
De suites meten minimaal 28 m² en beschikken veelal over een inloopkast, een marmeren badkamer met ruime inloopdouche of ligbad en beautyproducten van L’Occitane en Guerlain. Ook aan kleine details is gedacht, zoals verse bloemen en vers fruit.

De Regent Suite

De meest imposante suite is de Regent Suite.  Met een oppervlak van 413 m² is dit één van de grootste suites op zee. De suite bestaat uit  een luxueuze leefruimte, twee slaapkamers, twee badkamers en een eigen spa met sauna, stoomcabine en verwarmde ligbedden, waar je kunt genieten van een onbeperkt aantal spa-behandelingen. Verder heb je een fantastisch panoramisch uitzicht en slaap je in een Savoir No.1-bed met een prijskaartje van 150.000 USD.

Ook de openbare ruimtes zijn ruim opgezet en tot in detail perfect uitgewerkt. Bij binnenkomst word je verwelkomd door een immens kristallen kroonluchter; één van de 473 kroonluchters aan boord.  Daarnaast vind je op het schip maar liefst 4.262 m² marmer, waarvan meer de helft Italiaans Carrera-marmer is. De wanden in de restaurants, publieke ruimtes, gangen en de grootste suites zijn versierd met 2.500 originele werken van grote kunstenaars als Picasso en Chagall. Het meest verrassende werk is een  moderne interpretatie van een Tibetaans gebedswiel: een groot, cilindrisch sculptuur van vloer tot plafond met decoratieve panelen met gelukwensen.

Uitmuntende service

Dankzij de zeer gunstige verhouding tussen het aantal bemanningsleden en het aantal gasten – 552 op 750 – is ook het niveau van de persoonlijke service onovertroffen. De bemanning kent binnen de kortste keren jouw voorkeuren en speelt daar tijdens de cruise naadloos op in.

Zo zetten ze meteen jouw favoriete drankje voor je klaar als je de lounge in komt of laten ze al een bad voor je vollopen wanneer je moe maar voldaan terugkomt van een excursie aan land. In veel gevallen hoef je je wensen niet eens uit te spreken: deze luxe service is intuïtief en geeft je het comfortabele gevoel dat alles vanzelf gaat.

Culinair genieten in toprestaurants

Aan boord geniet je van weergaloze gerechten. Zo staat er bijvoorbeeld iedere dag kreeft op het menu. Verder vind je op de menukaart jouw favoriete klassieke wereldgerechten, maar ook specialiteiten van de bestemming waar je je op dat moment bevindt. De chefs aan boord verdiepen zich in de plaatselijke ingrediënten en bereidingswijzen en gaan waar mogelijk lokaal inkopen doen. Bij al dat lekkers drink je natuurlijk de beste wijnen, want de sommeliers aan boord verstaan hun vak en adviseren je graag.

Waar, wanneer en met wie je dineert, bepaal je zelf. Wil je het liefst in de suite dineren? Je suite of het balkon wordt in no-time omgetoverd tot de ideale plek voor een intiem diner met zeezicht.

De dresscode aan boord is elegant casual. Voor heren betekent dit een broek met overhemd en eventueel een jasje en voor dames een jurk, rok of broek met blouse of trui. Dit zorgt voor een informele, ongedwongen sfeer, maar  is toch elegant en stijlvol.

Exclusieve routes en excursies

Een voordeel van de Seven Seas Explorer is dat zij, dankzij haar bescheiden formaat exclusieve, kleine havens kan aandoen die voor grotere cruiseschepen niet toegankelijk zijn. Hierdoor kom je op plekken waar de grote massa niet komt. Vaak legt het schip ook nog eens vlak bij het centrum aan. Dat is een prachtig gezicht bij het binnenvaren én heel comfortabel, omdat je in een handomdraai bij de belangrijkste bezienswaardigheden bent.

De luxe houdt niet op zodra je aan wal gaat. Regent Seven Seas is de enige rederij die gratis en onbeperkt excursies aanbiedt  als onderdeel van de cruise. Lekker actief of juist relaxt, een hele of halve dag en alleen of onder deskundige, lokale begeleiding – er is altijd wel een excursie die op je lijf geschreven is.

All inclusive in de overtreffende trap

Het fijne is dat alle luxe bij de cruise is inbegrepen. Premium dranken, fooien, entertainment, maaltijden (ook in de specialiteitenrestaurants), wifi en excursies zijn inclusief. Wanneer je in een Concierge Suite of hoger verblijft, geniet je bovendien van een gratis hotelovernachting voorafgaand aan de cruise.

De Explorer vaart nog tot november in de Middellandse Zee. Na haar winterseizoen in de Caribbean is het schip vanaf april 2018 terug in Europa. Vanwege het grote succes brengt Regent Seven Seas in 2020 een zusterschip in de vaart.

Voor meer informatie kun je uiteraard terecht op www.cruisetravel.nl