Daten is tegenwoordig van alledag. Steeds meer mensen wereldwijd daten dan ook regelmatig buiten de deur. Degene die deze dates financieren merken echter dat een date waarbij je enigszins indruk wilt maken toch aardig wat geld kost. Met een niet al te duur maar goed restaurant, een flesje wijn, de bioscoop en natuurlijk een veilige rit naar huis met de taxi ben je al gauw rond de 100 euro kwijt. Er zijn daarentegen een aantal steden die ver boven deze prijs uit stijgen, maar uiteraard ook enkelen die onder de prijs duiken.

De kosten van daten in 22 steden wereldwijd

  • Oslo; op nummer één van dit lijstje staat de prachtige stad Oslo gelegen in Noorwegen met een prijs van maar liefst 150 euro wil je enigszins indruk maken op je date. Gemiddeld kost een avond buiten de deur eten ongeveer 82 euro voor twee personen.
  • Londen; voor een gemiddelde date in Londen, Engeland ben je al gauw rond de 142 euro kwijt. Dit op basis van uiteten, een fles wijn, bioscoop en de rit naar huis. Londen heeft natuurlijk erg veel moois te bieden die perfect kunnen dienen als date locatie. Wellicht dat de kosten van een bezienswaardigheid en een drankje minder hoog oplopen.
  • New York; op nummer drie staat de altijd levende stad New York. Voor een typische date ben je ongeveer 127 euro kwijt. Dit is natuurlijk gemiddeld genomen, want in deze grote stad heb je allerlei uitersten.
  • Stockholm; in de hoofdstad van Zweden ben je voor een date zo’n 108 euro kwijt. Een diner voor twee in een restaurant is gemiddeld genomen 68 euro. Een date in Stockholm kost ongeveer even veel geld als een date in New Orleans.
  • Tokio; vlak achter Stockholm zit daar Tokio met 107 euro. Hoe de kosten voor een gemiddelde date boven de 100 euro komen is een ander vraagstuk. Het eten is namelijk erg goedkoop in de stad. Voor drie gangen met z’n tweeën ben je ongeveer 39 euro kwijt.
  • Amsterdam; op nummer zes staat daar dan toch onze hoofdstad Amsterdam. Voor een avondvullende date ben je hier zo’n 102 euro kwijt. Je zult dan niet naar de meest luxe restaurants moeten gaan maar voor het bedrag kan een heerlijk hapje eten prima.
  • Parijs; in de stad van de liefde kost een date 100 euro. Het uiteten kan hier prima voor ongeveer 55 euro. Gelukkig zit de stad vol romantiek dus daar zal het succes van de date niet aan liggen.
    Kosten daten wereldwijd Pure Luxe
  • Sydney; met 99 euro is daar de Australische stad Sydney. De stad kent vele prachtige bezienswaardigheden, maar in ruil voor 99 euro komt daar ook nog een hoop romantiek bij.
  • Toronto; in de Canadese stad kost een typische date ongeveer 96 dollar. De stad is een waar walhalla voor de liefhebbers van goede restaurants, musea en kunstgalerieën. Daten in deze stad is dan ook een erg goede optie.
  • Hong Kong; alhoewel de stad bekend staat om zijn hoge kosten betreft wonen is daten hier betaalbaar. Voor een bedrag van 92 euro is een date zo geregeld. Voor drie gangen in een gemiddeld restaurant zijn de kosten voor twee personen ongeveer 45 euro.
  • Berlijn; een avondje uit met je date is de Duitse stad Berlijn daar perfect voor. Er zijn diverse spots waar je voor niet al te veel geld prima kunt eten onder het genot van een fles wijn.
  • Seoul; in de drukke stad Seoul ben je voor een romantisch avondje zo’n 77 euro kwijt. Dit mede doordat het eten van een driegangendiner je ongeveer 38 kost. In vergelijking met Oslo is Seoul zelfs goed voor twee dates.
  • Singapore; voor een leuke date in Singapore ben je ongeveer 75 euro kwijt. Of deze daadwerkelijk ook geslaagd zal zijn dat is natuurlijk geheel afhankelijk van jou en je date. Uiteten in deze stad is in vergelijking met andere grote wereldsteden relatief goedkoop.
  • Barcelona; op een gedeelde dertiende plek is daar Barcelona. Ook hier kost een gemiddelde date zo’n 75 euro. Voor dit bedrag heb een avond vullen programma samen met je date.
    Kosten daten wereldwijd Pure Luxe
  • Rio de Janeiro; in de Zuid-Amerikaanse stad betaal je voor een date gemiddeld 62 euro. Gerekend op uiteten, een fles wijn en natuurlijk een veilige thuiskomst met de taxi.
  • Taipei; een date in de hoofdstad van Taiwan is al voor ongeveer 60 euro geregeld. Mede doordat het eten buiten de deur erg goedkoop is. Een driegangendiner voor twee personen is gemiddeld genomen zo’n 20 euro.
  • Shanghai; niet ver onder Taipei is daar Shangai. Met één euro verschil is een romantische avond voor twee een feit. Voor 59 euro kunnen jij en je geliefde hier prima vertoeven.
  • Moskou; in de Russische stad Moskou kun je voor weinig geld al een prima date hebben. Voor een typische date ben je ongeveer 54 euro kwijt.
  • Kaapstad; in het prachtige Zuid-Afrika ligt daar de levendige kustplaats Kaapstad. Voor verrassende lage kosten van 49 euro ben je voorzien van een lekker eten in een restaurant uit het middensegment.
  • Bogota; daten in de hoofdstad van Colombia kan al met een prijs van ongeveer 46 euro. De stad heeft erg veel moois te bieden en voor een date die eindigt in de bioscoop hoeft er ook niet diep in de buidel getast te worden.
  • Mexico Stad; de prachtige stad is een date voor 40 euro heel normaal. Mexico Stad is een plek waar veel te zien en te beleven valt. Voor maar liefst 21 euro kun je hier met twee personen genieten van drie gangen.
  • Instanboel; als laatste en dus goedkoopste stad is daar Istanboel. Hier kun je voor 27 euro een prima avondje buiten de deur beleven. In de historische stad is een diner voor twee gemiddeld zo’n 15 euro.

Bron: Business Insider