Als het gaat om auto’s, dan zijn er diverse verzamelaars wereldwijd die aanspraak maken op de titel ‘meest bijzondere collectie’. Logisch ook, je kunt de zeldzaamheid van een collectie of het niveau ervan bepalen op basis van diverse aspecten. Toch durven we te stellen dat na het zien van deze video er weinig collecties zijn die kunnen tippen aan deze betreffende garage. Schmee150 neemt ons mee naar Bahrein en deelt een collectie waar menig autoliefhebber van gaat watertanden.

Bugatti’s, Porsches, Ferrari’s en McLarens

Een autocollectie kan natuurlijk gebaseerd zijn op één specifiek merk, of juist een bepaalde tijdsperiode in de autoindustrie. De collectie zoals in deze video te zien is lijkt zich echter niet echt focussen op zulk soort aspecten. Het lijkt erop dat de eigenaar meer bezig is met het verzamelen van ’s werelds meest bijzondere supercars en we kunnen stellen dat de beste man daar goed in is geslaagd.

Zoals te zien is er in de garage ruimte voor meer dan 50 supercars, elk klaar om ieder moment naar buiten te rijden. Wat opvalt is het feit dat de meeste bolides die ertussen staan niet ‘standaard’ zijn, maar echte one-offs. Zo is de Bugatti Veyron eentje ontworpen in samenwerking met Hermès en is de McLaren Senna uitgevoerd in een speciale paarse carbonkleur. Om nog maar te zwijgen over de bijzondere Porsche GT1 Le Mans – welke overigens straatlegaal is. Kortom: een paradijs op aarde voor iedere autoliefhebber. Wat ons betreft de mooiste collectie die we ooit gezien hebben.