Nu vinden we het gebruik van het woord ‘tank’ nogal overdreven, vandaar dat we ervoor kiezen het tussen aanhalingstekens te zetten. Toch maakt dat het voertuig niet minder extreem om te zien. Een Bentley Continental GT is normaliter dé definitie van een goede GT, maar oogt in deze trim toch net iets minder comfortabel en luxe. Om niet te zeggen: het oogt een beetje alsof je met een botte bijl door het leven gaat.

De Bentley Continental GT Ultratank is alles wat Bentley zelf niet zou doen

Zoals gezegd is een Bentley Continental GT in z’n normale voorkomen praktisch de meest luxueuze, comfortabele GT die geld maar kan kopen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk op jouw Bentley. Echter weten we vrij zeker dat Bentley tot aan het schrijven van dit artikel ‘rupsbanden’ niet aanbiedt als optie. Sterker nog, we durven vrij stellig te zijn als we zeggen dat dat ook nooit een optie zal worden.

bentley continental gt ultratank youtube academeG Pure Luxe

Als het geen optie is, dan maak je die natuurlijk gewoon even. Zo dachten Youtubers AcademeG uit Rusland erover – hoe kan ’t ook anders. De heren hebben gezocht naar de goedkoopst mogelijke Continental GT die ze konden vinden, zodat het nog enigszins haalbaar bleef. Als gevolg van die zoektocht kochten de heren een Bentley Continental GT met defecte turbo’s en de nodige defecten aan de krachtige W12. Het interieur en exterieur daarentegen, waren perfect, wat exact was wat de heren zochten.

De krachtige W12 werd vervangen door een 4,3-liter V8 van Toyota. Daarnaast werd de aandrijving ietwat aangepast, zodat er met stuurbewegingen bepaald kon worden dat telkens één van de twee rupsbanden stopt, wanneer de ander beweegt. Het gevolg is een auto die stuurt en accelereert als een auto. Er is echter één klein ‘probleempje’: de heren hebben nog geen oplossing gevonden voor het remmen. Wat dus eigenlijk betekent dat de bolide op dit moment niet makkelijk tot stilstand gebracht kan worden. Is de uitdrukking Only in Russia hier op z’n plek? Dacht het wel.

bentley continental gt ultratank youtube academeG Pure Luxe