Het duurste huis van de Verenigde Staten is gelegen op een plek die je wellicht niet zal verbazen. Bel Air is een exclusieve wijk in Los Angeles, waar toch al veel sterren en andere rijke mensen wonen – het is dan ook bij uitstek de plek om dit huis neer te laten strijken. Dit riante optrekje was eigendom van miljardair en filantroop Jerry Perenchio, die in 2017 overleed. Het gigantische landgoed heeft een duizelingwekkend prijskaartje. Voor maar liefst $245 miljoen is het te koop.

De beroemde villa kende nog weinig eigenaren

Jerry Perenchio heeft ongeveer 30 jaar van zijn leven gewoond in deze villa. De wat oudere mensen onder ons, of liefhebbers van oude Amerikaanse sitcoms, kunnen het huis ook herkennen uit de serie The Beverley Hillbillies. Dit was een populaire tv show in de jaren ’60. Hoewel 245 miljoen dollar nou niet bepaald een peulenschil is te noemen, stond het aanvankelijk te koop voor 350 miljoen dollar. De prijs is dus met liefst 105 miljoen gezakt, naar een iets minder grote som geld.

Naast Jerry Perenchio, die in mei 2017 overleed op 86-jarige leeftijd, zijn er slechts twee andere eigenaren geweest. Het huis is in 1933 gebouwd door architect Sumner Spaulding en deze verkocht het aan hotelier Arnold Kirkeby in de jaren ’40. Daarna werd het dus verhuurd voor een tv serie en vervolgens werd Perenchio de eigenaar. Hij kocht het voor 13,5 miljoen dollar in 1986 en breidde het landgoed spectaculair uit. Met als gevolg dat het nu de duurst mogelijke koop van het moment is.

duurste huis PURE LUXE

Hoe ziet het duurste huis eruit?

Wanneer je door het huis loopt krijg je het gevoel in een kasteel uit de 18e eeuw te zijn. Er zijn meerdere formele kamers van verschillende groottes, een ballroom, een luxe eetkamer en een wijnkamer met plek voor maar liefst 12.000 flessen. De tuin die het gigantische onderkomen omringt is helemaal indrukwekkend. Plantenhagen en muren scheiden verschillende tuinen, grasvelden, een tennisveld en een parkeerplaats met ruimte voor 40 auto’s. Daarnaast is er een gastenverblijf met 5 slaapkamers en een groot zwembad met poolhouse. Naar verluidt is een bezichtiging alleen mogelijk als je door een strenge selectie komt.

duurste huis PURE LUXE

Bron: Luxuo