De ‘Rich & Famous’ van deze wereld staat erom bekend dat ze zich vaak met de geneugten des levens mogen omringen. Sylvester Stallone behoort ook tot die groep en dat blijkt maar weer eens nadat hij van één van ’s werelds meest exclusieve horlogemerken – uit de handen van de horlogemaker zelf – een uitermate bijzonder horloge heeft mogen ontvangen. Richard Mille heeft Sylvester Stallone namelijk een RM 25-01 cadeau gedaan. Een ‘explorer’ horloge met een prijskaartje dicht tegen de $1.000.000. Kijkt u mee.

Richard Mille heeft met de RM 25-01 Tourbillon Adventure de grenzen verlegd

Wat direct opvalt is ’t feit dat het horloge eruit ziet alsof je er de wereld mee aankunt. Logisch ook wel, een horloge dat de naam ‘Tourbillon Adventure‘ draagt behoort natuurlijk een beetje spannend voor de dag te komen. Wat dat betreft denken we dat Richard Mille perfect geslaagd is. Bovendien is het misschien een vreemde combinatie, maar met het imago dat het merk wil uitstralen met dit horloge, lijkt de pols van Sylvester Stallone de enige logische keuze.

richard mille rm25-01 tourbillon adventure horloge sylvester stallone Pure Luxe

De 72-jarige acteur lijkt z’n pubertijd nog lang niet naast zich neer te kunnen leggen en zit nog vol actie. Het is dus niet meer dan logisch dat hij een horloge van 1 miljoen dollar ontvangt en dit triomfantelijk om z’n uit de kluiten gewassen pols bindt. Het horloge is door Richard Mille bedacht en gerealiseerd vanwege het aanhoudende avontuurlijke karakter dat Sylvester Stallone naar Hollywood brengt. Want, we weten allemaal: wil je een knallende actiefilm, dan wil je Stallone.

Wat rechtvaardigt het prijskaartje van $983.000 bij dit horloge?

Tja, dat is een lastige. Laten we vooropstellen dat horloges kleine stukjes kunst zijn, maar dat een prijskaartje van 1 miljoen vaak niet gebaseerd is op gemaakte kosten of elementen. Hier gaat de vlieger ‘wat de gek ervoor geeft‘ prima op. Het horloge is weliswaar vervaardigd uit een hoop Titanium-elementen (zoals we gewend zijn van Richard Mille), maar dat maakt de prijs nog steeds niet kloppend. Bovendien is de Tourbillon in het horloge ook volstrekt onnodig (het is een complicatie die van origine in zakhorloges werd gebruikt, waar de zwaartekracht een veel groter effect op had).

richard mille rm25-01 tourbillon adventure horloge sylvester stallone Pure Luxe

Wat wel zeer bijzonder is aan het horloge en meteen het avontuurlijke karakter van de creatie weerspiegelt, is het feit dat er maar liefst 5 ‘waterzuivering-capsules’ in het horloge zitten. Hiermee ben je in staat om – afhankelijk van hoe vervuild het water is – binnen 30 minuten tot 2 uur tijd schoon drinkwater te realiseren. Een mooi detail en een eigenschap die men natuurlijk direct overhaalt om eens diep in de buidel te tasten. Er zullen slechts 20 stuks geproduceerd worden, waarvan er dus één om de pols van de Italian Stallion zit.

richard mille rm25-01 tourbillon adventure horloge sylvester stallone Pure Luxe richard mille rm25-01 tourbillon adventure horloge sylvester stallone Pure Luxe

Bron: D’Marge