Iedereen heeft wel eens in z’n leven gedroomd over het winnen van de loterij. ‘Wat als ik in één keer zoveel geld zou winnen?’ Het is helaas voor velen een droom die nooit werkelijkheid zal worden. Maar zoals we allemaal wel weten zijn er altijd een handjevol mensen die wel door geluk getroffen worden en gigantische hoge prijzen weten te winnen. Zoals bijvoorbeeld (tenminste) één Amerikaan in de deelstraat South Carolina. De beste man of vrouw heeft maar liefst $1.600.000.000 gewonnen – oftewel, ruim €1,4 miljard.

Recordjackpot in de Amerikaanse Mega Millions Loterij valt bij tenminste één iemand

Het is vooralsnog onbekend wie de prijs gewonnen heeft, maar vaststaat dat tenminste één deelnemer de prijs in ontvangst mag nemen. De Mega Millions Loterij trekt iedere keer opnieuw weer veel aandacht, aangezien het voor Amerikaan een soort van landelijke hype is geworden om zichzelf dan rijk te rekenen. Mensen staan daadwerkelijk in de rij om een lot te kopen.

Volgens de organisatie heeft de winnende persoon het lot met daarop de cijfers 5, 28, 62, 65 en 70 – en daarnaast ook de zogenaamde ‘Mega Ball’ (5). Het zou die combinatie zijn waar men een prijs van ruim €1,4 miljard mee in de wacht sleept. Er is echter wel een klein addertje onder het gras te vinden: de winnaar moet kiezen tussen twee opties. Je kunt er namelijk voor kiezen om in één keer €791 miljoen uit te laten keren, of het volledige bedrag over een periode van 29 jaar gespreid uit te laten keren. Dat zou neerkomen op zo’n €48,3 miljoen per jaar – ook niet verkeerd toch?

De kans op het winnen van de jackpot is 1 op 320 miljoen

Met andere woorden: de kans dat je daadwerkelijk de jackpot wint is nihil. Er is sinds afgelopen juli al niet meer gewonnen in de Mega Millions Loterij, tot gisternacht dus. Met het vallen van de jackpot werd meteen het oude record van de Powerball in 2016 uit de boeken geknikkerd. Destijds stond de jackpot voor die loterij op €1,38 miljard.

Het is overigens nog niet duidelijk of er slechts één persoon de jackpot op z’n bankrekening bij mag schrijven. Indien er meerdere winnaars zijn wordt de prijs gesplitst. Overigens blijft er dan nog steeds voldoende geld over om voor de rest van je leven aardig zorgeloos wakker te worden en naar bed te gaan. Niet verkeerd dus. Dat is nog eens iets anders dan een leuke winst in een online casino.

Bron: AD