Twee jaar geleden verraste Greubel Forsey ons met de geweldige Double Tourbillon 30° Technique Sapphire. Een zeer exclusief en buitengewoon uurwerk met een saffierbehuizing. Het uurwerk werd geproduceerd in een zeer beperkt aantal van acht stuks. Met een verbazingwekkende wijzerplaat en complexe behuizing dat goed was voor 1.1 miljoen dollar. Dit keer komen Robert Greubel en Stephen Forsey met een nieuw transparant uurwerk genaamd Double Balancier Sapphire.

Het briljante exclusieve uurwerk van Greubel Forsey

Het nieuwste uurwerk van Greubel Forsey is zeer gelimiteerd. Met slechts 11 stuks zal dit horloge de Noord-Amerikaanse markt beschikbaar zijn. In elk uurwerk zit 900 uur om alleen al de saffierbehuizing te bewerken. De Double Balancier Sapphire is echter wel iets betaalbaarder dan zijn voorganger, namelijk 695.000 dollar. Gezien de exclusiviteit van het uurwerk en de moeilijkheidsgraad van een saffierbehuizing zoals deze, zullen de 11 stuks hoogstwaarschijnlijk aan het eind van het jaar zijn verkocht.

 

Het gekantelde balanswiel en de raderen zijn zichtbaar aan de oppervlakte, waardoor de wijzerplaat (of beter gezegd het ontbreken ervan) een ware lust voor het oog is. Voeg daarbij de met de hand gepolijste, geborstelde en microblasted afwerkingen aan toe en je zult gemakkelijk verdwaald raken in de details van het complexe, meerlagige kaliber. De saffierbehuizing voegt een premie van 345.000 dollar toe aan de witgouden versie van de Double Balancier Sapphire.

Bron: Luxatic