In de categorie ‘raar maar waar’: het superjacht My Song is naar de eeuwige ‘jachtvelden’ verdwenen door een onfortuinlijk transport. Het jacht, in de wereld van superjachten vrij bekend door eigenaar en het binnenslepen van diverse prijzen, zou van Mallorca naar Genoa worden getransporteerd. Echter ging het fout tijdens dit transport en gleed het schip van z’n vervoerder af.

Superjacht ‘My Song’ overleeft een ‘simpele’ oversteek niet

Het superjacht is geen onbekende in de wereld van luxueuze ‘plezierbootjes’, evenals de eigenaar. Het 39-meter lange zeiljacht is namelijk eigendom van Pier Lugo Loro Piana. De Italiaanse kledingkoning staat al jarenlang bekend om z’n kwaliteitsproducten van kasjmier en wol. Het superjacht – genaamd My Song – is bovendien geen onbekende als ’t gaat om prijzen winnen.

my song pier lugo loro piana superjacht Pure Luxe

My Song werd onder andere de winnaar van de Best Yacht-award, tijdens de World Superyacht Awards. Bovendien wist het jacht vorig jaar het snelheidsrecord te zetten tijdens de RORC Trans-Atlantische race. Voorafgaand aan het ongeluk had het jacht al een aanzienlijke afstand afgelegd. Maritieme registraties lieten blijken dat het jacht helemaal uit de Caraïben was gekomen. Helaas is het relatief simpele tochtje tussen Spanje en Italië net iets teveel van het goede gebleken. Een reactie van Loro Piana laat nog op zich wachten.

Bron: Luxurylaunches