Het drukke bestaan in ons dagelijks leven kent zo zijn fijne en minder fijne momenten. Om aan de minder fijne momenten te ontsnappen of om jezelf te belonen is het afzonderen van jezelf met eventueel je partner of een metgezel daar de perfecte gelegenheid voor. Wat is er dan ook beter dan je spullen te pakken en te vertrekken naar een luxe onderkomen. Natuurlijk kan er worden gekozen voor een luxe resort in het buitenland maar deze 10 luxe eilanden bieden je meer dan dat je ooit had kunnen wensen.

Musha Cay

Gelegen op de ongerepte Exuma Cay-eilanden in het zuidelijke deel van de Bahama’s ligt daar Musha Cay, wellicht het meest luxueuze privé-eiland ter wereld. Het eiland is in het bezit van de bekende goochelaar David Copperfield. Het is de perfecte plek om te duiken in het heldere water met adembenemend koraalrif. Tijdens het verblijf in een van de vijf huizen op het eiland is luxe een understatement. Met 30 personeelsleden die dag en nacht voor je klaar staan zal er geen sprake zijn van enige tekortkomingen.

 

Mustique

Het privé eiland is gelegen in het zuiden van de Caribbean, in het bezit van de Mustique Company. Dit is opgericht vanuit de bevoorrechte huiseigenaren van het eiland. Het tropische paradijs heeft een prachtige omgeving van de ongerepte witte stranden, de branding tot in de nachtelijke uurtjes vertoeven in Basil’s Bar. Mustique heeft al vele bekende bezoekers gehad, zoals Prins William of Mick Jagger.

Turtle Island

Dit eiland is gelegen in het prachtige Fiji. Omringt door adembenemende natuur dat de afgelopen 30 jaar met 500.000 bomen is vergroot door de eigenaar Richard Evanson. De ontelbare privé stranden en het luxe resort met 14 milieuvriendelijke villa’s maakt het eiland er een uit duizenden. Niet alleen is het eiland prachtig om te bezoeken, de film Blue Lagoon uit 1970 is hier ook opgenomen.

Luxe eilanden Pure Luxe

Palm Island

Nabij de zuidpunt van St. Vincent en de Grenadines ligt hier het tropische privé-eiland. Palm Island is een zeer luxe resort met 5 stranden en prachtige natuur die door middel van diverse paden bewondert kan worden. Het zeeleven van het eiland is daarbij zeer exotisch met prachtige riffen. Op het resort bevinden zich 40 kamers, een Michelin restaurant en uiteraard een bar waar er onder het genot van een drankje ontspannen kan worden.

Parrot Cay Resort

Dit eiland is onderdeel van de Turks- En Caicoseilanden. Een waar paradijs waar tekortkomingen niet aanbod komen. Omringt door prachtige natuur en mooie stranden is relaxen hier vanzelfsprekend. Elk onderkomen op het resort is voorzien van eigen zwembaden, directe toegang tot het strand en uiteraard eigen personeel.

Luxe Eilanden Pure Luxe

Barbados

Het eiland Barbados, gelegen in de Caribbean is wellicht een van het meest bezochte eiland onder de sterren. Het eiland kent meerdere resorts die stuk voor stuk uitmuntend zijn. Mocht je nou een goed gevoel voor golven hebben dan is het Luxury Golf & Spa Resort daar perfect voor. Hier gaf Tiger Woods een aantal jaar terug zelfs het ja-woord.

Mnemba Island

Gelegen in de Indische Oceaan ligt daar het Mnemba Island, enkele kilometers van Zanzibar vandaan. Het eiland kent vele, vooral romantische, plekjes waar je niet meer van weg wilt gaan. Prachtige stranden, helder blauw water en de adembenemende onderwaterwereld.

Luxe Eilanden Pure Luxe

Cousine Island

Een van de 115 eilanden van Seychellen is waar het luxe resort en deels natuurgebied Cousine Island is gelegen. Het tropische eiland kan alleen bereikt worden door middel van een helikopter wat het extra bijzonder maakt. Het vijf sterren Cousine Island Resort en Spa is de perfecte plek om tot rust te komen, omringt door prachtige natuurverschijnselen.

Necker Island

Ook wel het tweede huis van Sir Richard Branson genoemd is daar Necker Island, gelegen in het hart van de Britse Maagdeneilanden. De tropische omgeving en uitgestrekte stranden is sinds de jaren 70 in het bezit van Branson en heeft het omgetoverd tot een glamoureus, luxe eiland. Voor een behoorlijk bedrag heb je hier een onderkomen in een villa met 10 slaapkamers, twee privé stranden, zwembaden, eigen personeel en ga zo maar door. Niemand minder dan Prinses Diana, Mariah Carey en Oprah Winfrey hebben al van dit eiland mogen proeven.

Luxe Eilanden Pure Luxe

Indigo Bay Resort

Voor de kust van Mozambique ligt daar het resort voor natuurliefhebbers. De flora en fauna is hier meer dan prachtig, en daarbij is de onderwaterwereld een waar paradijs. Met levendig koraal, zeeschildpadden en dolfijnen behoort deze plek tot de top van duikbestemmingen. Op het resort zijn er 14 villa’s beschikbaar waar je niets te kort komt.