Hotels zijn er vele verschillende vormen, kleuren, maten en categorieën. Toch is er van de bovengenoemde categorie maar één hotel te vinden en dat is het Anantara Kihavah Maldives Villas hotel. De titel is natuurlijk een beetje absurd, laten we eerlijk zijn – een goede Instagram-foto zou niet de beweegreden moeten zijn om voor een hotel te kiezen. Toch is ’t iets waar veel mensen (lees: vrouwen) enige waarde aan hechten (lees: helemaal wild van worden). Wij kunnen niet anders dan toegeven dat het een prachtige plek is. Misschien is dat ook de reden dat we er al eens over schreven.

Bezoekers kozen massaal voor dit hotel

Je zou zeggen dat het een titel is die uit de lucht is komen vallen, maar niets is minder waar. Bezoekers van Luxury Travel Advisor werden massaal gevraagd om hun stem uit te brengen omtrent diverse hotels. Hierin stond centraal wel hotel ’t meest waardevol was voor Social Media – in dit geval Instagram dus. Uit de ruim 120.000 stemmen werd het Anantara Kihavah hotel gekozen als grote winnaar. Met een overtuigende hoeveelheid van 45.385 stemmen kreeg het de titel ‘World’s most Instagrammable Hotel’.

Om bij te dragen aan het verkrijgen van deze status heeft het hotel – of resort, beter gezegd – ervoor gezorgd om enkele zeer fotogenieke settings te creëren. Het is, zeer terecht, een van de mooiste plekken op aarde. We vinden het echter wel een beetje jammer dat deze titel eraan wordt gegeven. Per slot van rekening ga je op vakantie om te ontspannen toch? Kan natuurlijk ook zo zijn dat we zeer ouderwets denken – dat laten we even in het midden.