Dat rappers, acteurs en zakenlui in staat zijn om de meest bijzondere materiële zaken aan te schaffen, dat is algemeen bekend. Het gevolg van heel erg vermogend zijn en genoeg te besteden hebben, is dat je vaak geld uit kunt geven aan zaken die eigenlijk onnodig zijn. Zoals een horloge dat niet enkel werkt, maar ook nog eens met een druk op de knop poëtisch erotische teksten weergeeft. Dat laatste vond artiest Drake een strak plan en dus ging hij naar Richard Mille om die wens in te laten willigen.

Drake koopt een Richard Mille van maar liefst $750.000

Het is natuurlijk een vrij essentieel item voor de mannelijke medemens: een goed horloge. Zoveel mensen, zoveel wensen en dus zijn de smaakverschillen zo groot als het verschil tussen dag en nacht. We kunnen ons heel goed voorstellen dat niet iedereen echt blij wordt van een Richard Mille RM 69 ‘Erotic Tourbillon’, maar als rapper zijnde wil je nou eenmaal een beetje shockeren. Dat hoort tenslotte bij het bad-boy imago dat je kost wat kost wil handhaven.

Drake besloot dan ook dat het een goed idee was om het horloge van meer dan een half miljoen(!) euro de zijne te maken. Een bijzondere aankoop en – ondanks de smaakgevoeligheid – absoluut eentje die menigeen de mond open doet vallen. Of dat goed of slecht is, dat laten we maar even in het midden. Van dit spectaculaire horloge werden slechts 30 stuks geproduceerd, inmiddels alweer 3 jaar geleden. Het merk introduceerde de RM 69 ‘Erotic Tourbillon’ destijds als een tribute aan de creatieve historie die Richard Mille zo uniek maakt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door champagnepapi (@champagnepapi) op

Op ‘ludieke’ wijze een seksuele boodschap overbrengen

Het horloge heeft onder andere een titanium kast en een Tourbillon op de 6-uur positie, maar dat is natuurlijk niet de échte eye-catcher. Nee, het gaat bij dit Richard Mille horloge om de tekstuele boodschap die zich bovenaan het horloge bevindt – op 12 uur. Daar zijn 3 ‘lamellen’ geplaatst, die ieder 5 teksten bevatten. Door een combinatie van deze drie kan er een bijzondere boodschap geuit worden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door champagnepapi (@champagnepapi) op

Zo is er op de bovenste ‘balk’ te lezen: ‘“I want to”; “I need to”; “I long to”; “I lust to”; “I’d love to” and “Let me”. De middelste balk volgt met: explore”; “taste”; “kiss”; “arouse”; “devour”; and “caress”. En de onderste rondt af met: you tonight”; “your lips”; “your body”; “your nipples”; “your pussy”; and “you madly”. Met enige creativiteit wordt al gauw duidelijk hoe ‘divers’ de boodschap kan zijn.

Het moge duidelijk zijn: de artiest geeft graag geld uit aan bijzondere zaken. Nu kun je natuurlijk als rapper niet voor de dag komen met een snoephorloge, maar het had misschien iets stijlvoller gekund. Alhoewel, misschien zijn wij wel iets te conservatief wat dit betreft. Hoe dan ook, een aardig zakcentje voor zo’n poëtisch stukje tijd.

Bron: D’Marge