Je hebt huizen en je hebt huizen. Die eerste categorie is er een die bij 99% wel ongeveer hetzelfde gedefinieerd wordt. De tweede echter, dat is er een waar je de meest aparte creaties terugvind. Creaties zoals dit appartement aan de Keizersgracht in Amsterdam. Van buitenaf lijkt het een doodnormaal grachtenpand aan een van Amsterdam’s mooiste grachten. Toch kunnen we jullie verzekeren dat niets is wat het lijkt – zeker bij dit pand niet. Over smaak valt niet te twisten maar we weten zeker dat dit een huis is waar Willy Wonka trots op zou zijn.

Keizersgracht 107 F

Wonen aan de grachtengordel in Amsterdam is voor velen een droom die nooit uit zal komen. Niet omdat we jullie dat niet gunnen, maar omdat de prijzen daar gewoon absurdistisch hoog zijn. Nóg hoger dan ergens anders in Amsterdam. Geen lolletje dus om daar een huis te zoeken. Als je toch op zoek bent, dan kunnen we je dit paleisje absoluut aanraden. We kunnen je zelfs verzekeren dat er maar weinig huizen zijn in Amsterdam (ja zelfs in Amsterdam), die zo uniek zijn als dit pand.

keizersgracht huis grachtenpand te koop funda Pure Luxe

Het oogt zoals we zeiden op ’t eerste gezicht gewoon net zo als ieder ander pand, toch is die indruk meteen verdwenen zodra je de deur binnenstap. Je mag het rustig weten, het was even slikken bij het zien van de inrichting. De huidige bewoner heeft namelijk gekozen voor een redelijk excentrieke benadering. Deze heeft volgens Funda veel overeenkomsten met Gaudi en een Art Nouveau stijl. Het is ons nog niet helemaal duidelijk hoe we de stijl moeten omschrijven – enfin.

keizersgracht huis grachtenpand te koop funda Pure Luxe

Een excentrieke stijl in ieder vertrek

Het pand is werkelijk van top tot teen onder handen genomen en de uitgesproken inrichting is terug te vinden in ieder hoekje en gaatje. Er is een riante hal aanwezig, vanwaar je de lift neemt om naar de vijfde etage te gaan. Hier kom je uit bij de woonlaag en kun je tevens de trap nemen naar het slaapvertrek – gelegen op de onderliggende woonlaag. Aan de voorzijde van het pand vinden we de living. Deze is onderverdeeld in een lounge-gedeelte, een eet- en zitgedeelte en de woonkeuken.

keizersgracht huis grachtenpand te koop funda Pure Luxe

Ondanks het oude karakter van het pand heeft de eigenaar toch genoeg lichtinval weten te creëren in deze ruimte. Mede door het plaatsen van een dakraam dat uitkomt op het bovengelegen dakterras is er constant veel natuurlijk licht in deze ruimte. Daarnaast zijn er uiteraard ook nog raampartijen aan de voorzijde van het pand. Deze zijn gemaakt in combinatie met een zitgedeelte, dus je hebt altijd goed uitzicht op de keizersgracht. In het zit- en eetgedeelte vinden we twee open haarden, zodat je er altijd warmpjes bij zit.

keizersgracht huis grachtenpand te koop funda Pure Luxe

Uiteraard – geheel in de lijn der verwachting – is de keuken voorzien van alle mogelijke inbouwapparatuur. Verder zijn er aubergine-kleurige stoffen gebruikt om het geheel een beetje op te leuken. Zoals op de foto’s te zien is vrijwel alles opgetrokken uit een zeer spectaculair sculptuur waar we vrijwel allemaal hele vreemde gedachtes bij krijgen. Kwestie van smaak, laten we ’t daarop houden.

keizersgracht huis grachtenpand te koop funda Pure Luxe

Via een houten trap ga je naar het dakterras en kun je genieten van de Amsterdamse skyline. Aan de achterzijde ligt de master bedroom die bereikbaar is via een trap in de hal. Op de badkamer zien we een zeer aparte samenstelling. Zo wordt er gebruik gemaakt van aardetinten en gouden accenten aan zowel kranen als douchekoppen. Het zijn slechts enkele aspecten die dit onderkomen werkelijk vele malen anders maken dan je ooit hebt gezien. Voor meer informatie en fotografie adviseren we je te kijken op de website van Funda.

keizersgracht huis grachtenpand te koop funda Pure Luxe keizersgracht huis grachtenpand te koop funda Pure Luxe keizersgracht huis grachtenpand te koop funda Pure Luxe keizersgracht huis grachtenpand te koop funda Pure Luxe keizersgracht huis grachtenpand te koop funda Pure Luxe keizersgracht huis grachtenpand te koop funda Pure Luxe keizersgracht huis grachtenpand te koop funda Pure Luxe keizersgracht huis grachtenpand te koop funda Pure Luxe keizersgracht huis grachtenpand te koop funda Pure Luxe keizersgracht huis grachtenpand te koop funda Pure Luxe keizersgracht huis grachtenpand te koop funda Pure Luxe

Bron: Funda