Er is een grote hoeveelheid mensen op onze wereld die enige angst hebben voor de stijging van de zeespiegel. Toch is er ook een groot percentage mensen die van mening zijn dat het gehele klimaatprobleem slechts een ‘Hoax’ is. Die laatste groep mensen is nou niet bepaald de meest snuggere en tevens ook niet de groep waar we ’t van moeten hebben. Toch wordt er alvast ingespeeld op indringende klimaatveranderingen. Een goed voorbeeld hiervan is een project van Waterstudio, genaamd: Amillarah.

Waterstudio’s concept Amillarah

In Dubai is al jarenlang erg veel mogelijk. Los van het feit dat de politie daar in de dikste bolides rijdt, is er met geld praktisch alles mogelijk. Dat blijkt maar weer uit de laatste creatie die in de kust van Dubai wordt opgebouwd. Het gaat namelijk om een totaliteit van 33 drijvende villa’s die gerealiseerd moeten worden. Uiteraard zijn deze villa’s het meest luxe principe dat je maar kunt indenken. Het is dan ook niet geheel verwonderlijk dat het echt een prestigeproject is, wat simpelweg in een ‘milieubewust’ en ’toekomstbestendig’ jasje wordt gestoken.

De drijvende privé-eilanden worden uitgevoerd in de meest luxe opzet. Mocht je in staat zijn om met een grote zak geld aan te kloppen, dan is ’t helemaal aan jou hoe jouw privé-eiland eruit gaat zien. Je krijgt daarin de keuze voor een eiland dat ‘slechts’ 45.000 vierkante meter telt, maar met wat meer enthousiasme kun je tot zo’n 140.000 vierkante meter gaan. Het is geheel aan jou – zolang je maar betaalt.

Amillarah drijvende privé-eilanden Dubai Pure Luxe

Je moet er wel even rekening mee houden dat er geen plaats is voor een auto. Om van en naar ’t eiland te reizen gebruik je een boot of watervliegtuig. Het moet natuurlijk niet te burgerlijk overkomen – het is per slot van rekening een privé-eiland. Volgens Waterstudio hebben ze ’t eiland zo ontworpen dat ze ongeveer een eeuw lang mee kunnen gaan. Tevens zorgt de basis van het eiland ervoor dat een nieuwe flora en fauna ontstaat onder water. Blije milieuactivisten in 3, 2, 1..

Amillarah drijvende privé-eilanden Dubai Pure Luxe

Er is natuurlijk nog plek voor jou en je favoriete uitverkorenen die mee mogen gaan naar een dergelijk eiland. Let wel, zoals in de titel al wordt gezegd: een vereiste is dat je minstens zo’n $23.000.000 meeneemt. Kwestie van die oude sok binnenstebuiten keren en klaar is kees zullen we maar zeggen.

Amillarah drijvende privé-eilanden Dubai Pure Luxe Amillarah drijvende privé-eilanden Dubai Pure Luxe Amillarah drijvende privé-eilanden Dubai Pure Luxe Amillarah drijvende privé-eilanden Dubai Pure Luxe Amillarah drijvende privé-eilanden Dubai Pure Luxe

Bron: Luxatic