Zodra ergens veel geld bij komt kijken, dan gaat dit meestal gepaard met de meest absurde ideeën. Het lijkt dan alsof er geen grenzen meer zijn (die zijn er eigenlijk ook niet) en alle design-waarden uit het raam worden gegooid. Een simpel voorbeeld: sheiks in oliestaatjes kopen graag een Bentley, om deze vervolgens goud te maken. Een Bentley kopen is een stijlvol besluit, deze vervolgens goud maken is dat niet. Natuurlijk, smaak is persoonsgebonden. Toch is er ook zoiets als over-the-top. Dit horloge van Jacob & Co. bijvoorbeeld.

Jacob & Co. Millionaire watch

Het is een eigenschap van mensen die zoveel geld hebben dat ze van gekkigheid niet meer weten wat ze ermee moeten: overdrijven. Laten we eerlijk zijn, dit horloge is verre van een stijlvolle verschijning. Volgens Jacob Arabo (oprichter Jacob & Co) is het een horloge dat niet geschikt is voor alledaags gebruik (oh echt?). Hij ziet het voor zich dat dit een stuk is dat gekocht wordt door een verzamelaar. ‘Een persoon die het horloge apprecieert vanwege het vakmanschap en het detail dat werkelijk overweldigend is‘. Of we ons daar nu in kunnen vinden..

jacob & co millionaire watch horloge Pure Luxe

Naar eigen zeggen heeft het merk er twee jaar over gedaan om deze intense gele diamanten bij elkaar te krijgen. In z’n totaliteit zit er voor 127.45kt. aan Emerald-cut gecertificeerde intense gele diamanten op ’t horloge. Er zijn er 264 aanwezig op de buitenkant van de kast en de wit-gouden band. Daarnaast bevat het horloge 11 baguette-cut diamanten die de indexen aangeven.

Binnenin het horloge vinden we het JCAM23-kaliber. Een uurwerk dat door Jacob & Co is geskeletoniseerd en dat zo’n 197 componenten telt. Belangrijkste eye-catcher aan dit uurwerk is toch wel de tourbillon. Het is overigens een handwinder dus voor die 6 miljoen zul je toch om de zoveel tijd enige inspanning moeten leveren – dat valt dan weer tegen. We zijn er vrij zeker van dat dit horloge met het grootste gemak een eigenaar zal vinden. Helaas.

Bron: Luxurylaunches