Statistiekjes, we worden er allemaal wild van. Het ene statistiekje is nog optimistischer dan het andere – of juist niet. Hoe dan ook, die statistieken leveren ons wel de nodige informatie op die we in enkel woorden vele malen minder snel zouden begrijpen. Zo kunnen we na onderzoek van Eurostat concluderen dat de gemiddelde werknemer in Nederland mag genieten van een van de hoogste Brutolonen van Europa.

Eurostat laat zien dat Nederland goed betaald over 2017

Sterker nog, het Brutoloon (met uitzondering van de Agrarische en Publieke sector) is over de afgelopen 13 jaar alleen maar gestegen. Zo was het gemiddelde Brutoloon van een werknemer in Nederland in 2004 nog €27,40. Inmiddels is dit bedrag gestegen tot €34,80. Waarbij 2017 dus het laatste meetpunt was. Een stijging die – vergeleken met andere Europese landen – procentueel gezien zo rond het gemiddelde ligt. Over het algemeen zijn de Brutolonen in Europese landen in diezelfde periode alleen maar gestegen.

stijging brutoloon nederland europa eurostat Pure Luxe

Wat opvalt is ’t feit dat ons land ongelooflijk hoog genoteerd staat als ’t aankomt op de werkelijke bedragen. Het brutoloon van €34,80 is namelijk #6 op de lijst van alle Europese landen. Enkel Frankrijk, Zweden, Luxemburg, België en Denemarken presteren beter. In volgorde van #5 naar #1. We kunnen concluderen dat de lonen aan een prettige stijging bezig zijn, echter, de lasten zijn de laatste jaren ook omhoog gegaan – dus verhoudingsgewijs zal het bijna niet gemerkt worden.

stijging brutoloon nederland europa eurostat Pure Luxe

Bron: Eurostat