Een e-bike is volgens velen nog steeds iets voor de ‘oude van dagen’. Toch is de persoon die zich er enigszins in verdiept al snel een andere mening toebedeeld. Het is namelijk niet langer stijf, saai en oubollig. Nee, de e-bikes waar wij als consument vandaag de dag mee verwend worden zijn beslist stijlvol te noemen. Neem deze Nua Electrica eBike. Een zeer simplistisch design met een sportief randje.

Een e-bike uit Barcelona die niets wegheeft van een e-bike

Zoals hierboven al een beetje aangegeven werden e-bikes, zeker in de begindagen, gezien als saai en oubollig. Een eerste blik op deze fiets maakt meteen duidelijk dat dit hier absoluut niet het geval is. De fiets is namelijk ontworpen met de intentie om niet als elektrische fiets over te komen. Hoe je dat ziet? Nou, er is bijvoorbeeld geen plaats voor een gigantisch grote accu, wat ten goede komt aan het minimalistische uiterlijk. Een ander aspect van de fiets dat in het oog springt is het gewicht: slechts 13 kilogram.

nua bikes electrica ebike fiets Pure Luxe

Om de fiets zo praktisch mogelijk te maken is er gebruik gemaakt van een regenerative remsysteem. Hiermee wordt de energie die vrij komt bij het remmen omgezet in energie voor de accu. Het geheel is natuurlijk van uitermate hoge kwaliteit. Een leder Brooks zadel en handvatten, Shimano schijfremmen en DT Swiss velgen. Mocht je helemaal fan zijn, bekijk dan even de website van Nua Bikes.

Bron: Nua Bikes