Airbnb wordt steeds ‘hipper’ en men lijkt steeds meer door te hebben hoe prettig een ‘Airbnb’tje boeken’ wel niet kan zijn. Waar het in ’t begin veelal ging om kleine appartementjes, worden de woningen in het aanbod van Airbnb nu steeds groter. Als je op zoek bent naar groot, groter, groots dan hebben wij de perfecte alternatieven voor je gevonden. Wat dacht je ervan om een kasteel te boeken via Airbnb?

Butler Priory

Als er iets mooi is aan kastelen of oude bouwwerken, dan is ’t wel de geschiedenis die zulke statige gebouwen met zich meedragen. Dit specifieke adres was voorheen een Augustijns klooster. Iets wat duidelijk terug te zien is in de structuur van het bouwwerk. Het gebouw zit volgen hoge gewelven en heeft zeer ruime kamers. Deze Airbnb is het schoolvoorbeeld van het moois dat Engeland te bieden heeft midden op ’t platteland. Het klooster bevindt zich op een lap grond van maar liefst 8 hectare – midden in Suffolk.

kastelen boeken overnachten airbnb vakantie Pure Luxe

Somerleyton Hall

Waar we normaliter gewend zijn dat kastelen een en dezelfde opbouw hebben, daar lijkt Somerleyton Hall te breken met die traditie. Het monumentale pand bestaat uit diverse vleugels, waarvan het herenhuis aangeboden wordt via Airbnb. Ook hier zien we weer een gigantisch stuk grond. Maar liefst 5.000 hectare omringt dit prachtige bouwwerk met zeer authentieke eigenschappen. Zo is er een pub aanwezig, een winkel, een toren (zoals het hoort bij een kasteel) en een tuin met doolhof.

Augill Castle

Augill Castle vinden we in Cumbria. Het kasteel is van alle kastelen in dit artikel misschien wel hét stereotype kasteel. Of het nou een hotel betreft of een B&B, dat is ons niet helemaal duidelijk. Duidelijk is wel dat het echt een idyllisch optrekje is. Ondanks het feit dat het kasteel er erg indrukwekkend uitziet en eveneens erg middeleeuws oogt, is het toch pas in de 19e eeuw gebouwd. Dat maakt het er niet mooier om, compleet met hemelbedden, torentjes en open haarden begeef je je hier echt in een sprookje.

kastelen boeken overnachten airbnb vakantie Pure Luxe

Courcelles le Roi Castle

Dat mooie kastelen niet alleen in Engeland zijn te vinden,  dat bewijst dit prachtige stulpje in Frankrijk. Het betreft een kasteel liggend in de gemeente Beaulieu sur Loire, in de buurt van zowel Parijs als Lyon. Het kasteel, Courcelles Le Roi, is volledig in Renaissance-stijl opgetrokken. Op ’t terrein zijn diverse gebouwen te vinden, waardoor je privacy praktisch ieder moment gewaarborgd wordt.